Novinarsko društvo

Šola z videzom, pametjo in srcem

Na Kajuhu se leto spodobi začeti tako, kot ga bomo brez dvoma nadaljevali – z bumom. Že prvi šolski dan se je naša šola namreč izkazala v vlogi gostiteljice pomembnih gostov. V ponedeljek, 3. 9., so nas prišli pozdravit in nagovorit predsednik Vlade Republike Slovenije v odhodu dr. Miro Cerar, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in celjska poslanka v Državnem zboru Janja Sluga.

Po ubrani izvedbi državne himne našega mešanega pevskega zbora (ki mu počitnice niso ohladile glasilk) je dijake tretjega letnika v Gimnazijki kratko nagovoril ravnatelj dr. Anton Šepetavc. Ta je na govorniški oder povabil dr. Cerarja, ki je svoje vtise o šoli podelil z besedami v naslovu: šola, ki ima pomembno, pomembnejše in najpomembnejše (v tem vrstnem redu, se razume); videz, pamet in srce. Z našim ravnateljem sta se strinjala, da gre za staro stavbo z mlado preobleko in mladim duhom. Dr. Makovec Brenčič nam je v svojem pozdravu nato prisrčno zaželela uspešno šolsko leto. Postavila nam je uganko o obletnici smrti znanega slovenskega pisatelja in nam podarila več izvodov novega stripa o Cankarju.

Pod vodstvom dr. Šepetavca so si gostje ogledali še preostanek šole in našo novo telovadnico, po poti pa so se oglasili tudi v nekaj učilnicah, kjer so za ostale razrede potekale uvodne ure v novo šolsko leto. Ta čas pa je v gimnazijski pevski zbor še naprej s petjem navduševal dijake tretjega letnika.

Nika Gradišek

Dostopnost