Literarni krožek

»Ustvarjalnost je prostor, kjer ni bil še nihče nikoli. Zapustiti moraš mesto svojega udobja in oditi v divjino svoje intuicije. Kar boš odkril, bo čudovito. To, kar boš odkril, si ti sam.«

(Alan Alda)

 

V literarnem krožku se družijo dijaki, ki so zapustili mesto svojega udobja in sledijo notranji intuiciji. Svoja čustva in občutke izvirno ubesedijo, o njih razpravljajo, izmenjujejo mnenja, svetujejo. Veseli smo, da so mladi literati svoje stvaritve pripravljeni deliti z nami in nas bogatiti s svojo pesniško ter prozno ustvarjalnostjo. Predstavljajo se na šolskih prireditvah, pripravljajo delavnice na Kulturnem maratonu in sodelujejo v šolski radijski oddaji Minuta za poezijo. Udeležujejo se tudi različnih literarnih natečajev in delavnic (Natečaj za najboljše ljubezensko pismo v Republiki Sloveniji, Župančičeva frulica, Natečaj mala Veronika, Pesniška olimpijada, Festival mlade literature Urška …).

Ustvarjalnost nam omogoča pobeg v drug svet, nam dovoljuje sanjati in odkrivati nove svetove, zato literatom na naši gimnaziji izzivov nikoli ne zmanjka, navdiha pa tudi ne.

 

Tina Vorina, Sanjala sem: https://youtu.be/os5kSvxQXTo

Dostopnost