Plesna dejavnost

Obstajajo bližnjice do sreče, ples je ena izmed njih. (Vicki Baum)

Ples je energija, ples je življenje, ples je gibanje v svet izven okvirov, poln zanosa in mladosti. In vse to nam dokazujejo naše plesalke in plesalci, ki se vedno znova izkažejo na številnih prireditvah v šoli in izven nje.

Na naši šoli imamo veliko število mladih, ki se dokazujejo kot vrhunski plesalci v najrazličnejših plesnih zvrsteh, od klasičnega baleta preko hiphopa, jazz baleta, breakdancea, mažoret … Naše plesalke in plesalci niso samo v športnih oddelkih, temveč so razpršeni v vseh oddelkih raznolikih programov naše gimnazije in vsekakor vedno znova popestrijo šolski utrip in naš vsakdan. Izven šole sodelujejo na številnih prireditvah, tekmovanjih, predstavah in so pomemben člen različnih kvalitetnih plesnih šol daleč naokoli.

Kot že nekaj let doslej so bile naše mažorete tudi tokrat nepogrešljiv del tradicionalnega maturantskega plesa in so vsekakor dodale vrednost že tako kvalitetni prireditvi.

V decembru 2019 so naše plesalke in plesalci sodelovali na prireditvi Top Classic in skupaj z ostalimi sodelujočimi prejeli iskrene pohvale, saj so se zelo izkazali z izvirnimi skupinskimi koreografijami in individualnimi točkami.

Seveda pa je ples tudi sestavni del predstavitve naše šole na informativnih dnevih, ko plesalke pripravijo estetsko stojnico in delavnico za osnovnošolce.

Na Kulturnem maratonu 2020 so plesalke pripravile dve plesni delavnici za dijakinje in dijake naše šole, ki so jih z govorico telesa uvedle v drugačen, bolj sproščen svet, na koncu delavnic pa so skupaj izvedli krajši izvirni koreografiji.

Glavni dogodek, na katerem se predstavijo vse plesalke in plesalci naše šole, je tradicionalni Večer plesa, ki smo ga tudi v letu 2020 skrbno načrtovali, dijakinje in dijaki pa so pod vodstvom plesalke Zale Gazvoda in plesalke športnega oddelka Sare Jezernik večinoma sami izoblikovali idejo za temo, izbrali glasbo, sceno, idejo za plakat, fotografije in pričeli intenzivno pripravljati vaje, ko nam je račune prekrižala prekinitev pouka zaradi izrednih razmer in tako je Večer plesa odpadel. Načrtovan je bil 8. aprila, v maju smo imeli rezerviran termin, a smo morali letos glede na razmere v pomlad žal zaplesati v pomlad.

Vsekakor pa ideje ostajajo, plesalke in plesalci pridno vadijo doma in prepričani smo, da bomo vse našteto uspeli realizirati v šolskem letu 2020/2021. Do takrat pa plešimo in ostanimo povezani malo drugače, bodimo skupaj, a vendarle narazen. Ples premaga tudi to in tega se naše plesalke in plesalci še kako zavedajo.

Tradicionalna plesna prireditev

Dostopnost