Likovno snovanje

Elektronski fanzin

S karantenskim obdobjem se je naše delo preselilo za domače ekrane, zato je tudi likovna umetnost zahtevala drugačen pristop. Prav umetnost je tista, ki nagovarja, kritizira in poziva k razmišljanju – zakaj torej nastale situacije ne bi izkoristili kot teme likovnih nalog? Ta ideja je porodila elektronski fanzin, v katerem so sodelovali dijaki dveh razredov, v svojih enostranskih delih pa izrazili kritičen pogled na svet in občutja ob nastali situaciji. Ob koncu leta smo prvi fanzin tudi natisnili in ga poslali na različne natečaje, nekaj izvodov pa shranili v knjižnico. Tako je fanzin postal del Megazina Kuhna, ki ga je v vseslovenski akciji izdal Mednarodni grafični likovni centerin, fanzin je vključen tudi v zbirko Covid-19, ki jo hrani Muzej novejše zgodovine Ljubljana.

Celoten fanzin dosegljiv na: http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/fanzin-1-b-razreda/

Povezava do strani Mednarodnega grafičnega likovnega centra:  https://www.mglc-lj.si/?gclid=CjwKCAiAnIT9BRAmEiwANaoE1eKHzgsKNMNbH63Zs3dgdTX7gr4mc_MHVVbGa6uobteeNAa6ak6ygRoCHbIQAvD_BwE

Fanzini:

 

 

 

Izšla je publikacija Megazin Kuhna za šolarje

https://www.mglc-lj.si/?gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AlrMpz4RF8E5ge4LAO0ng0GNwYKJzKIEkIPOR9UGH8XCPIGe0x4YFQaAkDGEALw_wcB

 

 

 

Pri likovni nalogi Zdrav duh v zdravem telesu so dijaki z odkrivanjem sveta grškega vaznega slikarstva izbirali med rdečefiguralnim in črnofiguralnim slogom ter upodobili poljuben šport (šolsko leto 2019/2020).

 

Angažirana risba

Postali smo opazovalci in kritiki družbenih pojavov okrog nas, komentar pa po vzoru umetnika Dana Perjovschija izražali le s pomočjo linije (šolsko leto 2020/2021).

Izdelava skicirke in oblikovanje platnic

Dijaki so izdelovali privlačne in uporabne izdelke, ki jim bodo služili kot zvezek za zapiske, mapa za delovne liste in likovne izdelke ter skicirka pri pouku LUM (šolsko leto 2020/2021).

Dostopnost