Film Razbiti spomini

RAZBITI SPOMINI – 15 minut, dijaški igrani film, junij 2012

http://www.facebook.com/razbitispomini

»Simpatično zgodbo med zaljubljenima srednješolcema Niko in Gajem je spremljala polna dvorana, ki je ustvarjalce nagradila z glasnim aplavzom …« (Večer, 19. junija 2012, let. 68, št. 140, str. 22.)

»Film Razbiti spomini je narejen izvrstno, odlično odigran in kot nekakšna mala anekdota prav prisrčen.« (Novi tednik, 19. junija 2012, let. 67, št. 48, str. 8.)

Film je nastal v okviru filmskega krožka pod vodstvom profesorja Marka Radosavljevića. Scenarij za film sta napisala dijaka Alma Mudri in Tomaž Krajnc. Film je režiral Tomaž Krajnc, glasbo pa je napisal Leon Firšt. Posneli smo ga na I. gimnaziji v Celju. K sodelovanju nam je uspelo pritegniti ugledne gledališke igralce, kot so Lučka Počkaj, Branko Završan in Barbara Vidovič. »Ti so že na premieri povedali, da so bili nad razdelanim scenarijem in delom mladine presenečeni in navdušeni …« (Večer, 20. oktobra 2012, let. 68, št. 141.) Igrali so še: Tea Kordiš, Darjan Čerenak, Neža Strenčan in Žan Grad. Kamera: Tilen Smiljan, tonski tehnik: Nick Jokić.

»Novomeška filmska šola je pred klubom LokalPatriot prvič podelila nagrado zlati borec za najboljši mladinski kratki film. Nagrado je dobil kratki film Razbiti spomini.« (Radio Krka, 30. avgust 2012.)

Razbiti spomini so se uvrstili v tekmovalni del 15. festivala slovenskega filma. »Film navdušil žirijo 15. festivala slovenskega filma v Portorožu. Verjetno tik pred poletjem, na premieri filma v celjskem Metropolu, niti ustvarjalci niso pričakovali, da se bodo uvrstili na tretje mesto v kategoriji Študijskih filmov in tako le za las zgrešili vesno, nagrado filmskega festivala.« (Večer, 20. oktobra 2012, let. 68, št. 141.) V to kategorijo se je na 15. FSF uvrstilo enajst filmov, večinoma ustvarjalcev z AGRFT in Visoke šole za umetnost, ki pa so v svojih ekipah imeli več profesionalcev. »To, da so obrtniško dovršen film skoraj v celoti naredili mladoletni celjski srednješolci, nakazuje svetlo prihodnost slovenskega filma in očitno dobro delo s srednješolci.« (Delo, priloga Vikend, 5. oktobra 2012, let. 54, št. 1036.)

DVD si lahko sposodite v šolski knjižnici in v Osrednji knjižnici Celje.

Dostopnost