Foto-video in računalniški krožek

Krožek, ki mu včasih rečemo kar multimedijski krožek, ker je vsestranski, saj pokriva vsa področja napredne tehnologije in v njem poskušamo spremljati tehnološki razvoj ter napredek v računalništvu. V našem krožku dajemo dijakom možnost, da se lahko izkažejo s svojimi talenti v računalniško tehnični stroki.

V krožku snemamo s profesionalno kamero, ustvarjamo video montaže, fotografiramo, programiramo mobilne aplikacije, grafično oblikujemo, poskrbimo za ozvočenje šolskih prireditev. Gledališke predstave pa popestrimo z reflektorsko razsvetljavo.

Že več let imamo na šoli vzpostavljen sistem enotne prijave (ArnesAAI) in Oblak 365. Člani krožka s temi storitvami seznanjamo  dijake in z njimi delimo svoje izkušnje.

Člani so zelo široko tehnično razgledani, zato pomagajo pri vseh dejavnostih, ki se odvijajo na naši gimnaziji, ni jih malo, vse so predstavljene na spletni strani.

Objavljamo tudi You tube kanal I. gimnazije, kjer lahko spremljate vse videoposnetke dogodkov, koncertov, predavanj in še nekaterih aktivnosti, istočasno pa jih lahko vidite na naši šolski spletni strani poleg zelo obširne fotogalerije, za katere skrbi fotosekcija pod mentorstvom prof. Jožeta Petraka Zajca, s katerim zelo tesno sodelujemo.

Veseli smo, da nas g. ravnatelj dr. Anton Šepetavc podpira, saj nam omogoča redno  posodabljanje  opreme.  Pred leti smo ustvarili Kajuh TV in se povezali z novinarskim krožkom ter ustvarjali TV oddaje.

Hvala za trud celotni ekipi, ponosni smo na vas in vam čestitamo za vse nastale mojstrovine.

Krožek deluje pod mentorstvom Aneja in Branka Bezgovška.

E-pošta: informatika@prvagim.si

Dostopnost