Zdrava šola

Na šoli soustvarjamo v timu Zdrave šole: ravnatelj dr. Anton Šepetavc, pomočnica ravnatelja Mojca Alif in profesorji Darja Farčnik, Jasna Marković, Nataša Marčič, Maja Medvešek, Vesna Milojević, Tanja Petrič, Nataša Peunik, Tanja Tušek, Dunja Čurković Peperko, Martina Šmid, Katja Leskovšek.

Ure Zdrave šole ob koncu koledarskega leta

Vsako leto, odkar smo v slovenski mreži Zdravih šol, in to je že kar 22 let, zadnji dan pouka v koledarskem letu izpeljemo ure Zdrave šole.  Dijaki ta dan pripravljajo zdrava praznična peciva, obujajo stare običaje, prepevajo in še marsičesa inovativnega se spomnijo. Zadnji dve leti smo izvedli razredno tekmovanje za najboljši zdrav sendvič, ki ga je bilo v letu 2019 mogoče kupiti tudi v šolski kantini Zlata žlica, in ob koncu leta 2019 tekmovanje za najboljši sadno-zelenjavni smuti.

Leto 2020 je bilo prav posebno, saj je pouk večino časa potekal na daljavo, a smo kljub vsemu izpeljali ure Zdrave šole. Tokrat sicer malo drugače, na daljavo. Dijaki so pekli, plesali, prepevali, ustvarjali družabne igre, ki se lahko igrajo na daljavo, izdelovali najrazličnejša razredna voščila in še kaj. Vsi smo kljub nevsakdanji situaciji zaključili, da so ure Zdrave šole minile ustvarjalno, zabavno in nepozabno. Hkrati smo si zaželeli, da vse naslednje izpeljemo v zdravem duhu na naši šoli, seveda v živo z objemi, stiski rok in kakšnim poljubom za povrh.

Tim Zdrave šole

 

 

Priloženi dokumenti:

Praznične snežne rezine

Recept za praznične snežne rezine

Dostopnost