Foto sekcija FVR-krožka

Multimedijski oz. FVR-krožek ima podskupino, ki ji rečemo foto sekcija (FS). V praksi je njen namen omogočati fotografsko dejavnost za šolo, dijakom pa zagotoviti tematski poligon in brezplačno-dragocene izkušnje. Če šola oz. kdo iz njenih ustvarjalnih kališč potrebuje fotografijo, se oglasi pri nas. Če jo potrebujejo mediji, je ravno tako. Poleg tega se dobivamo še za teoretično-praktične prijeme, največkrat kakšno 0. uro.

V FS na različne načine sodelujejo veterani in novinci. Včasih nam pomagajo kolegi iz video dejavnosti. V namenski rabi imamo delovno postajo z odličnim zaslonom, namenjeno obdelavi barv in tonov fotografij s programskim paketom Adobe Creative Cloud.

Med šolskim letom izpeljemo različne delavnice – na enem od Kulturnih maratonov jo je vodil diplomant fotografije Svit Pintar, naš bivši dijak. Njegov ex tempore izziv je bil fotografirati npr. naslednje teme: Krog, Pritisk, Hitrost, 11, Vrtinec. Preizkusite to nalogo!

Tradicionalno sodelujemo na fotonatečajih. Dijaki pošiljajo fotografije, ki so jih posneli samostojno, pri izbiri posnetkov jim po potrebi pomagam z nasvetom.

Vabljeni!

Jože Petrak Zajc, mentor FS

joze@prvagim.si

Dostopnost