Krožek in tekmovanja iz razvedrilne matematike

Pri krožku potekajo poliedrske delavnice, z okvirji Polydrona preučujemo geometrijska telesa, njihove mreže, simetrije, … Ukvarjamo se tudi z ostalimi temami iz razvedrilne matematike in se pripravljamo na tekmovanje.

V šolskem letu 2011/2012 smo prvič sodelovali na tekmovanju iz razvedrilne matematike, ki ga organizira DMFA, in osvojili dve zlati priznanji, v letu 2012/2013 je bilo zlatih priznanj osem, od tega eno s tretjo nagrado, ki jo je osvojil Krištof Skok.

V šolskem letu 2013/2014 se je na državno tekmovanje uvrstilo 9 dijakov naše šole. Osvojili so 8 zlatih priznanj, Krištof Skok in Tara Patricija Bosil pa sta si prislužila še 2. nagrado za uvrstitev na drugo mesto v državi.

V šolskem letu 2014/2015 so trije naši dijaki (Klara Drofenik, Timen Stepišnik Perdih in David Horvat) postali državni prvaki ter z vsemi možnimi točkami osvojili zlato priznanje in prvo nagrado.

V šolskem letu 2015/2016 se je državnega tekmovanja udeležilo kar 15 dijakov naše šole. Osvojili so 5 zlatih priznanj, od tega eno s prvo in eno z drugo nagrado, ter 10 srebrnih priznanj. Prvo mesto v državi, zlato priznanje in prvo nagrado je osvojila Klara Drofenik. Zlato priznanje z drugo nagrado je dobil David Opalič. Zlata priznanja so dobili še: Neja Fajdiga, Ana Pilko in Timen Stepišnik Perdih. Srebrna priznanja so prejeli: Vita Komel, Reneja Sara Centrih, Iza Doberšek, Miha Ambrož, Tim Zaveršek, Rene Ratej, Rok Bosil, Eva Petauer, David Horvat in Nika Zaveršek.

V šolskem letu 2016/2017 je bila Klara Drofenik ponovno prva v državi in osvojila zlato priznanje ter prvo nagrado, David Opalič pa je za drugo mesto v Sloveniji prav tako dobil zlato priznanje s prvo nagrado. Zlata priznanja so prejeli še Jan Žekar, Sebastian Plaznik, Ana Opalič, Ana Intihar Marulc in Timen Stepišnik Perdih, srebrna priznanja pa Tjaša Jecl, Vita Komel, Eva Jeran, Miha Ambrož, Rene Ratej, Rok Bosil in Maša Smajila.

V šolskem letu 2017/2018 smo dobili 7 zlatih priznanj in 10 srebrnih. Zlato priznanje in 3. nagrado si je za tretje mesto v državi prislužil Lovro Drofenik. Zlati so bili še: Gal Zmazek, Nejc Amon, Tjaša Jecl, Tjaša Šuc, Ana Opalič in David Opalič. Srebrno priznanje so osvojili: Tjaša Žibret, Gaja Kolšek, Nik Hrastnik, Ana Intihar Marulc, Vita Komel, Ana Pilko, Neja Fajdiga, Tim Zaveršek in Rene Ratej.

V letu 2018/2019 smo dobili tri državne prvake. Zlato priznanje in prvo nagrado za prvo mesto v državi so osvojili Blaž Čerenak, Kamil Wahibi in Lovro Drofenik. Zlato priznanje sta dobila še Luka Horjak, ki je bil četrti v državi, in Jan Žekar.  Naši dijaki so osvojili še petnajst srebrnih priznanj.

Na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike v šolskem letu 2019/2020 smo dobili dva državna prvaka. Zlato priznanje in prvo nagrado za prvo mesto v državi sta z vsemi možnimi točkami osvojila Tjaša Žibret in Luka Horjak. Zlato priznanje sta dobila še Lovro Drofenik in Ana Intihar Marulc. Ponosni smo tudi na vseh osem dobitnikov srebrnih priznanj, ki so: Tia Rozoničnik, Blaž Čerenak, Nika Zabukovšek, Primož Povše, Eva Novak, Kamil Wahibi, Tjaša Šuc in Jan Žekar.

Dostopnost