Novinarski tim – Kajuh Press

Kaj, kdo, kje, kdaj, zakaj? To so osnovna vprašanja, na katera želi odgovoriti vsak novinar. Ker je poklic novinarja v družbi zelo pomemben, smo se v šolskem letu 2013/14 odločili ustanoviti šolski novinarski tim, ki pokriva dogajanje na šoli.

Naši novinarji pišejo različne prispevke: od objektivnih žanrov (vest in poročilo) do interpretativnih (reportaža, portret, intervju) in jih objavljajo na šolski spletni strani ter v lokalnih časopisih.

V šolskih letu 2014/15 do 2017/18 smo aktivno sodelovali v Dnevnikovem projektu Obrazi prihodnosti.

V šolskem letu 2014/15 je šola odprla Facebook stran, kamor zdaj objavljamo tudi članke naših novinarjev.

Nekateri naši novinarji imajo dostop tudi do Instagram strani in tako pomagajo pri urejanju.

V šolskem letu 2015/16 se je naše uredništvo precej povečalo. Največja novost je postavitev podstrani, ki jo najdete tukaj. V tem šolskem letu smo novinarji začeli tudi intenzivno soustvarjati informativni dan I. gimnazije, ki ga zadnja leta oglašujemo pod sloganom #vstopivsvetkajuha.

Kot že vsa leta poleg prispevkov za šolsko spletno stran nekatere naše članke objavljamo tudi v lokalnih medijih (Novi tednik, Celjan, Celje-info). Sodelujemo tudi v projektu Novega tednika Mladi za mlade in projektu časnika Dnevnik Obrazi prihodnosti. Povezali smo se tudi s foto-video krožkom in se začeli ukvarjati s televizijskim novinarstvom. Arhiv oddaj Kajuh TV se nahaja na zgoraj omenjeni podstrani.

Organizirali smo tudi delavnice na temo novinarskega pisanja, ki so jih vodile: Špela Kurlat, Tea Šentjurc in Maja Sodja. Udeležili pa smo se tudi delavnice na temo lažih novic, ki jo je vodila dr. Sonja Merljak Zdovc.

Mentorica: Nataša Peunik, univ. dipl. novinarka

Dostopnost