Novinarski tim – Kajuh Press

Kaj, kdo, kje, kdaj, zakaj? To so osnovna vprašanja, na katera želi odgovoriti vsak novinar. Ker je poklic novinarja v družbi zelo pomemben, smo se v šolskem letu 2013/14 odločili ustanoviti šolski novinarski tim, ki pokriva dogajanje na šoli.

Naši novinarji pišejo različne prispevke: od objektivnih žanrov (vest in poročilo) do interpretativnih (reportaža, portret, intervju) in jih objavljajo na šolski spletni strani ter v lokalnih časopisih. V šolskem letu 2014/15 smo aktivno sodelovali tudi pri šolskem Facebooku in v Dnevnikovem projektu Obrazi prihodnosti.

V šolskem letu 2015/16 se je naše uredništvo precej povečalo. Največja novost je postavitev podstrani, ki jo najdete tukaj. Kot že vsa leta poleg prispevkov za šolsko spletno stran nekatere naše članke objavljamo tudi v lokalnih medijih (Novi tednik, Celjan, Celje-info). Sodelujemo tudi v projektu Novega tednika Mladi za mlade in projektu časnika Dnevnik Obrazi prihodnosti. Povezali smo se tudi s foto-video krožkom in se začeli ukvarjati s televizijskim novinarstvom. Arhiv oddaj Kajuh TV se nahaja na zgoraj omenjeni podstrani.

Mentorica: Nataša Peunik, univ. dipl. novinarka

Dostopnost