Sodelovanje z licejem iz mesta Ščjolkovo v Rusiji

Maja 2017 sta Licej №14 J. A. Gagarina (Ščjolkovo, Rusija) in I. gimnazija v Celju (Slovenija) slovesno podpisala Sporazum o sodelovanju, v katerem sta posebno pozornost namenila temu, da bi se državljani učili jezik druge stranke. Dvakrat (spomladi 2016 in 2017) je naša delegacija sodelovala na Festivalu športa in kulture v Rusiji. Obiskali smo že Zvezdno mesto blizu Moskve, si ogledali Vesoljski center Jurija Gagarina in prestolnico.

Otvoritev festivala v mestu Ščjolkovo

Trudimo se, da bi bilo takšnih dogodkov čim več. Izvajamo skupne projekte: spomladi  in  decembra 2017 – videokonferenca na temo vesolja (Od prvega satelita do sprehoda v vesolju), novembra 2017 – Likovna delavnica z naslovom Srečanje v vesolju ali natečaj vesoljskega risanja. Izbrali smo najlepšo sliko in jo skupaj s sporočilom dijakinje Mie Malinger 11. 2. 2018 predali liceju Jurija Gagarina v Ščjolkovu.

V sodelovanju z Gimnazijo Celje – Center smo 20. aprila 2018 soustvarili likovno delavnico Slikanje v akvarelni tehniki (tihožitje). Delavnico sta vodila znana slikarja iz Rusije Aleksander Beglov in Peter Stronskij. Izvajamo tudi izmenjave z ruskimi šolami. 10 naših dijakov bo poletne počitnice 2018 preživelo v ruskem mladinskem taboru Junarmec v mestu Ščjolkovo. Tam jih čaka veliko zabave, športa, iger, učenja, druženja, ustvarjanja, spoznavanja narave in predvsem nepozabnih doživetij.

Dostopnost