Podcast Kajuh

Prisluhnite PODCASTU KAJUH!

Zakaj?

Za pripravo podcasta smo se odločili, ker želimo bodočim in sedanjim dijakom približati francoski jezik in kulturo. Brez skrbi, naš podcast lahko poslušate tudi tisti, ki se francoščine še ne učite, saj govorimo v slovenščini.

Predvsem bi radi, da poslušalci spoznate, da učenje francoščine ni le učenje tujega jezika, pri pouku in izven njega odkrivamo tudi francosko kulturo, zgodovino, navade, kulinariko in še marsikaj. Radi bi vam torej približali, kaj vse v povezavi s francoščino počnemo. V vsako oddajo bomo vpletli tudi nekaj francoskih besed, da vam pokažemo, da francoščina ni tako tuja in težka, kot se marsikomu zdi.

 

Kdo sodeluje pri pripravi?

Podcast Kajuh pripravljamo voditeljici Tia Rozoničnik in Julija Trobina, Zala Velenšek pa skrbi za tehnično izvedbo. Odvisno od epizode pa se nam pridružijo še drugi dijaki, ki pomagajo pri pripravi podcasta. Ob strani nam vedno stojita tudi naša profesorica francoščine Andrejka Lorenčak in francoska lektorica Mary Ellen Ramasimanana Virtič.

 

Katere teme bomo predstavili?

Govorili bomo o aktualnih temah, ki so mladim blizu, kot so na primer francoska glasba, filmi, serije, navade Francozov, kulturne razlike in podobno. Ko nas bodo na primer obiskali francoski dijaki v okviru projekta Erasmus, jih bomo seveda predstavili. Ko bomo tekmovali v peki sladic, bomo oddajo posvetili tej temi. V prvi oddaji pa smo govorili o tem, zakaj se kajuhovci učijo francoščino. Vabljeni k poslušanju!

1. epizoda

 

2. epizoda

 

3. epizoda

 

4. epizoda

 

Si tu vois ma mere (Polona Mežnar)

 

5. epizoda

 

6. epizoda

 

 

Sonja in Martin v Franciji (kratek video):

Dostopnost