Mednarodna izmenjava z gimnazijo na Madžarskem

Od torka, 18. 9. 2018, do petka, 21. 9. 2018, bo na naši šoli potekala 4. mednarodna izmenjava z gimnazijo Lovassy László iz Veszpréma na Madžarskem.

Madžarski dijaki in profesorji bodo  prišli v Celje v torek okoli 17.00, in bodo nastanjeni pri naših dijakih. Za njih je organizirana vrsta zanimivih dejavnosti na temo varovanja lokalnega okolja. Cilj izmenjave je spoznati našo gimnazijo in Celje s svojo okoljevarstveno problematiko. Na ta način se bodo stkala nova prijateljstva med dijaki, načrtovali pa bomo tudi sodelovanje v naslednjem šolskem letu, saj sta gimnaziji po načinu dela, uspehih in profilu dijakov primerljivi. V sredo dopoldne bodo dijaki delali v skupinah. Delo bo potekalo v razredu, laboratoriju in na terenu. Sledili bosta izdelava predstavitve dela skupine in izdelava plakata. Popoldne bodo madžarski dijaki preživeli z našimi dijaki, ki bodo Madžare popeljali po mestu in jim razkazali znamenitosti.

V četrtek se bodo naši dijaki pridružili madžarskim in si ogledali Bled ter Ljubljano. V petek ob 8.50 pa bodo skupine v Gimnazijki predstavile svoje delo. Madžari se bodo predvidoma v petek opoldne poslovili.

 

Dostopnost