Maja Ravnikar Zabukovšek

Maja Ravnikar Zabukovšek je na področju pisanja, režije in “šovbiznisa” gotovo ena najbolj uveljavljenih dijakinj na naši šoli. Po lanski zelo uspešni predstavi An Ideal Husband v letu 2016 pripravlja novo angleško igro, jutri pa si bomo lahkomaja ravnikar zabukovšek ogledali tradicionalni Top Classic, ki je letos nastal pod njenim vodstvom.

Kot vemo si že pred leti (v osnovni šoli) izdala svojo prvo knjigo. Te torej svet domišljije in kreativnosti zanima že od malih nog?

Ja. Lahko bi preprosto rekli, da sem se zgodaj našla.

Si dijakinja 4. letnika, torej ti tik pred vpisom na študij dela zagotovo ne manjka. Kako najdeš čas še za pripravo predstav in tako velike prireditve, kot je Top Classic?

Kdor dela sproti, nima problemov s časom. Verjetno sem bila prejšnja tri leta pri pouku dovolj pridna, da zdaj nimam velikih težav s pripravami na maturo. Delati je treba, seveda, ampak prav tako ostane dovolj časa za vse ostalo, kar rada počnem. Pomaga tudi, da pri Top Classicu nisem sama za vse, ampak sodelujejo tudi skoraj vsi krožki na naši šoli in mentorji in še mnogi drugi dijaki.

Kaj lahko pričakujemo na letošnjem Top Classicu?

Veliko točk in talentiranih nastopajočih – res imamo zelo zagrete dijake.

Kateri pa je sicer tvoj najljubši svet: literarni ali filmski?

Oba. Literatura ustvarja nova vesolja, filmi pa jim dahnejo življenje.

Pa boš tudi celo svoje življenje posvetila podobnim dejavnostim? Si glede študijske smeri že odločena? Kje bomo lahko tvoja dela občudovali čez, na primer, deset let?

Edino, o čemer sem prepričana, je to, da grem najprej študirat medicino. Pojma pa nimam, kaj bom počela čez deset let. Zagotovo bom še vedno pisala. Verjetno bom sodelovala pri režiji kakšnega filma ali predstave ali organizaciji prireditev. Morda pa ne bom počela nič od tega, morda se bom potikala po Antarktiki. Pojma nimam. Na to vprašanje lahko odgovorim šele čez deset let.

Urh Zorko

Dostopnost