Novinarsko društvo

Lovro, Aljaž in Nejc zaključili zlato stopnjo programa MEPI

Slavnostna podelitev priznanj MEPI 2021

Sedma generacija slovenskih mepijevcev, kar 153 mladih, je v soboto, 4. septembra, na Starem gradu v Celju prejelo zlato priznanje za uspešno opravljeno zlato stopnjo Mednarodnega priznanja za mlade MEPI. Med zlatniki so tudi trije kajuhovci, naši bivši dijaki: Lovro Drofenik, Aljaž Mavrič in Nejc Špeglič.   

MEPI je tudi na naši gimnaziji že uveljavljen program, ki osnovnošolcem, dijakom in študentom omogoča razvijanje svojega potenciala ter izboljšanje veščin na treh stopnjah: bronasti, srebrni in zlati. Mladi se pri udejstvovanju na štirih področjih (šport, prostovoljstvo, veščine, pustolovske odprave) naučijo slediti zastavljenim individualnim ciljem in oblikovati program dejavnosti v prostem času, ki jim omogoča pridobitev najrazličnejših neformalnih znanj in veščin. V Sloveniji je bilo od leta 1997 v program vključenih več kot 6.500 mladih. 

Poleg 153 nagrajencev, njihovih spremljevalcev in MEPI mentorjev, ki so mladim pomagali na poti do zlatega priznanja, se je prireditve udeležilo več slavnostnih gostov, med njimi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, ki je mladim namenila nekaj spodbudnih besed. Priznanja sta mladim podelila predsednik republike in direktorica Zavoda MEPI Andreja Anžur Černič. Prireditev sta spremljala glasba, ples in ognjeni spektakel, zbrane goste pa je v imenu »zlatnikov« nagovorila Špela Ravnikar, bivša dijakinja Gimnazije Celje – Center. 

Pred prihodom na Stari grad je bil za starše in mentorje organiziran spremljevalni program z vodenimi ogledi Celja in poudarkom na zgodbah celjske popotnice Alme Karlin. Pri organizaciji dogodka so kot prostovoljke sodelovale tudi mlajše mepijevke z naše gimnazije: Ema Gošte, Klara Kovač, Tina Jernejc, Sara Jernejc, Julija Dolinšek in Tjaša Delčnak.

Zlatniki, iskrene čestitke in uspešno naprej!

Julija Dolinšek

Foto: Lara Furman in osebni arhiv

Dostopnost