Naše atletinje državne prvakinje, fantje tretji!

Naša atletska reprezentanca se je zopet odlično odrezala, saj so dekleta na finalnem ekipnem državnem tekmovanju v skupnem seštevku slavila na zmagovalni stopnički, fantje pa so bili tretji. Eva Pepelnak (1. d) in Vid Železnik (2. g), ki sta tekmovala v skoku v daljino, pa sta prejela pokal za najboljši rezultat med vsemi atleti. Prva mesta so sicer osvojili: Ina Rojnik (4. f) v teku na 400 m, Aneja Simončič (3. f) v teku na 100 m, Eva Lajhar (2. f) v teku na 100 m, ženska štafeta 4×100 m (Aneja Simončič, Ina Rojnik, Eva Lajhar in Tara Patricija Bosil) ter Jan Vukovič (1. f) v teku na 2000 m.

Ekipno državno prvenstvo Slovenije v atletiki je potekalo 8. 10. na Kladivarju. Tekmovanje je že drugič zapored organizirala I. gimnazija v Celju.

Pred pričetkom so atleti in gledalci prisluhnili slovenski himni v izvedbi okteta Kajuh, tekmovalce pa je prvi pozdravil ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc. Pozdravni govor sta tekmovalcem namenila tudi predstavnica lokalne skupnosti gospa Polona Ocvirk in predstavnik ministrstva, pristojnega za šport, Gašper Plestenjak. Vsem tekmovalcem sta zaželela odlične predstave. Otvoritev so popestrile plesalke, zaključili pa so jo pevci okteta.
Po končani otvoritvi se je kljub slabemu vremenu pričelo tekmovanje. Dijaki so tekmovali v sedmih disciplinah: teku na 100 m, 400 m, 1000 m, 2000 m, 4 x 100 m, skoku v daljino, skoku v višino in metu krogle. Tekmovanja se je udeležilo 12 najboljših ekip iz Slovenije pri dijakih in prav tako pri dijakinjah. Naša gimnazija je nastopala v moški in ženski konkurenci in ponovno pokazala, da so naši atleti na samem vrhu atletske piramide. To so pokazali rezultati posameznikov, ki pa so tokrat šteli le za dobrobit ekipe.
Ina Rojnik se je v teku na 400 m uvrstila na najvišjo stopničko. »S svojim tekom sem zadovoljna in hkrati tudi presenečena nad svojim časom. Pričakovala sem slabši rezultat, saj počasi končujem s to sezono in sem že izven tekmovalnih treningov,« je po odličnem dosežku povedala Ina. Ekipni uspeh na 400 m je dopolnila še Tara Patricija Bosil s tretjim mestom. V teku na 100 m sta se izkazali Aneja Simončič in leto mlajša Eva Lajhar, ki sta se z enakim rezultatom izenačili na prvem mestu. Tudi Aneja in Eva sta bili, kljub padcu forme ob koncu sezone, z rezultatom zadovoljni. V skoku v daljino je s konkurenco pometla ena najmlajših tekmovalk Eva Pepelnak, ki je še izboljšala rezultat iz področnega tekmovanja, danes pa je ni ustavilo niti deževno vreme. »Vreme lahko marsikdaj ovira tekmovalce, večji problem kot dež pa lahko povzroča veter, ki ga danes ni bilo,« je še dodala. Tudi med dijaki smo imeli zmagovalca v skoku v daljino. Na najvišjo stopničko se je zavihtel Vid Železnik. Odlične predstave posameznikov je zaključil še Jan Vukovič s prvim mestom v teku na 2000 m. »Z rezultatom sem zadovoljen, vendar ostaja grenak priokus, saj sem le za nekaj stotink zgrešil nov državni rekord,« je po nastopu povedal Jan, ki se bo kmalu začel pripravljati na novo sezono.
Tekmovanje se je zaključilo s štafeto. Naša dekleta v postavi: Aneja Simončič, Eva Lajhar, Ina Rojnik in Tara Patricija Bosil so ponovile lanski uspeh in zasedle 1. mesto. Fantje (Denis Rajlič, Luka Šket, Gašper Smogavec in Vid Železnik) so osvojili 7. mesto.

Na težko pričakovani podelitvi sta obe ekipi I. gimnazije v Celju stali na stopničkah. Dekleta so premagale vso konkurenco fantje pa so osvojili skupno tretje mesto. »Pri dekletih smo odličen rezultat pričakovali, fantje pa so me zelo presenetili, saj so nastopili v okrnjeni zasedbi in vseeno dosegli izjemen uspeh,« je po podelitvi povedala zadovoljna vodja tekmovanja Aljana Topole, prof. »Presrečna sem, da vsa leta dosegamo tako dobre rezultate in mislim, da se tudi v prihodnje za njih ne smemo bati,« je še povedala.
I. gimnazijo v Celju so zastopali: Denis Rajlič, Gašper Smogavec, Martin Žan Povše, Žan Hrovat, Nejc Barič, Rene Grdadolnik, Luka Šket, Tilen Udovč, Matija Cvikl, Igor Đakovič, Vid Železnik, Aljaž Juhart, Jan Vukovič, Anžej Tomaž Hvala, Eva Pepelnak, Leeloo Obrul, Tjaša Ovčar, Urša Krajnc, Aneja Simončič, Eva Lajhar, Ina Rojnik, Tara Patricija Bosil, Sanja Belac, Sara Pevec, Tija Ocvirk in Maja Vengust.

DIJAKI
Uvrstitev Šola Točke
1. mesto Gim. Šiška 9718
2. mesto Gim. Ptuj 9232
3. mesto I. gim. v Celju 8949

DIJAKINJE
Uvrstitev Šola Točke
1. mesto I. gim. v Celju 9848
2. mesto Gim. Šiška 9224
3. mesto Gim. Šentvid 9092

Čestitke vsem atletom I. gimnazije v Celju za izjemne rezultate!
Ostale rezultati: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=2854&tip=E

Pina Držan in Tilen Dobovičnikatletika_finale

Dostopnost