Novinarsko društvo

Letošnji najboljši v športu

23. 5. 2017 je naša šola znova pripravila prireditev v čast športnikom, ki vse leto garajo in nas s svojimi športnimi uspehi navdušujejo. Športni pedagogi so na podelitvi podelili priznanja šolskim ekipam in posameznikom, ki so letos dosegli izjemne rezultate na svojih področjih.

Podelili so trinajst nagrad za dosežke na srednješolskih državnih tekmovanjih od prvega do četrtega mesta med posamezniki v  atletiki, deskanju na snegu, krosu, judu in streljanju s pištolo ter štirinajst pohval za dosežke med posamezniki na državnih tekmovanjih od petega do štirinajstega mesta v atletiki, smučanju, streljanju in plezanju.

Podelili so tudi nagrade sedmim ekipam kolektivnih športov za uvrstitev od prvega do četrtega mesta.

Državne prvakinje v košarki; 2. mesto v rokometu in atletiki; novi rekordi

Ženska in moška šolska ekipa v atletiki sta letos na državnem prvenstvu dosegli 2. mesto. Naša moška košarkarska reprezentanca je dosegla 4. mesto, ženska pa si je priborila mesto na najvišji stopnički! Uspešna je bila tudi ženska rokometna reprezentanca, ki je dosegla drugo mesto.

Izjemnih uspehov na državni in mednarodni ravni niso dosegale samo ekipe v kolektivnih športih, temveč tudi mnogi posamezniki, ki so s trdim delom in nadarjenostjo dosegli kar nekaj državnih in osebnih rekordov. Dejan Jager je podrl osebni rekord v strelstvu, Anej Zupanc pa osebni rekord v teku na 400 metrov in s tem postavil novo normo za evropsko prvenstvo za mladince.

Kickbokserka in deskar na snegu

Posebej smo se zahvalili maturantom, brez katerih številnih uspehov ne bi bilo. Dosežke vseh dijakov je pohvalil tudi ravnatelj dr. Anton Šepetavc, ki je med drugim razglasil letošnja najboljša športnika. Naj športnica je postala kickbokserka Teja Toplak, naj športnik pa deskar na snegu Tit Štante. Teja je letos svojim izvrstnim uspehom dodala med drugim tudi bronasto medaljo na članskem evropskem prvenstvu v taekwondoju in naziv svetovne podprvakinje v kickboksu. “Naziva naj športnica I. gimnazije sem se zelo razveselila. To je zame posebna čast in odličen zaključek šolanja na I. gimnaziji,” nam je povedala Teja. Tit Štante je osvojil prvo nagrado za Slovenijo na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem. Tudi njemu ta naziv pomeni veliko: “Zahvaljujem se vsem profesorjem, ki so me vsa štiri leta podpirali in mi nudili pomoč, ko sem jo potreboval.”

Upamo, da bo tudi naslednje leto tako športno bogato in uspešno kot letošnje. Gotovo bodo reprezentance še bolj motivirane, saj bodo (končno) igrale v novi telovadnici.

Živa Srše

Foto: Jože Petrak Zajc

Dostopnost