Zlati in diamantni kajuhovci

Zlati in diamantni kajuhovci
zlati maturanti
Tudi letos se lahko pohvalimo z velikim številom zlatih maturantov in kar tremi diamantnimi maturantkami. Na šoli smo jih počastili s prireditvijo oziroma sprejemom v sredo, 23. 9. Gospod ravnatelj, dr. Anton Šepetavc, je najuspešnejšim maturantom in olimpijcem podelil spominska darila.
Prireditev, namenjena letošnjim dvajsetim zlatim maturantom in trem diamantnim maturantkam, je otvoril fantovski del našega pevskega zbora, sledil pa mu je kvartet klarinetistov. Gospod ravnatelj je nagovoril letošnje zlate maturante in jim povedal, kako zelo ponosen je na njih ter prav posebno pohvalo namenil diamantnim maturantkam Ani Klemen, Tjaši Mazej in Klari Nussdorfer, ki so po ravnateljevih besedah opravile »maturo brez napake«, saj so dosegle vseh 34 točk. Na letošnje najuspešnejše maturante pa so ponosni tudi njihovi mentorji in profesorji, ki so se sprejema številčno udeležili in s tem ponovno pokazali podporo maturantom.
Po sprejemu sem govorila z zlato maturantko Ano Haložan Vasle, ki je povedala, da je njen recept za takšen uspeh predvsem trdo delo in vztrajnost. Diamantna maturantka, Ana Klemen pa je dejala, da letošnjim maturantom svetuje predvsem, da ne odlašajo z učenjem. Pojasnila pa je tudi, da pri opravljanju mature potrebuješ tudi nekaj sreče. Na vprašanje, kje je dobila največ podpore, je odgovorila pri profesorjih in pa seveda tudi starših.
Maturantom tudi v prihodnosti želimo veliko sreče in upamo, da bodo tudi njihovi prihodnji uspehi tako zlati kot sedaj, morda tudi diamantni.
Živa Srše
Dostopnost