Novinarsko društvo

Veliko pustno rajanje v Dvorani Kajuh

Kot že vrsto let smo tudi letos na I. gimnaziji v Celju organizirali pustovanje, vendar pa je bilo letošnje drugačno. Prireditev v organizaciji Dijaške skupnosti je potekala v torek, 13. 2. 2018, letos prvič v Dvorani Kajuh. Povezoval jo je dijak 2. e-razreda Timotej Klinc.

Vsak razred je pripravil razredno masko, ki je morala predstavljati konkretni film. Maske je ocenjevala stroga žirija z gospodom ravnateljem na čelu po kriterijih, ki so bili že prej objavljeni na šolski spletni strani. Eden od kriterijev je bil, na primer, da je v predstavitev moral biti vključen Karel Destovnik – Kajuh, seveda na poljuben način. Dodatne točke si je razred prislužil tudi, če je žirija dobila veganske krofe ali pa če je imela predstavitev vključeno kakšno stvar ali dejanje, ki je bilo povezano s prihajajočim dnevom zaljubljencev. Gospodu ravnatelju so se pridružili še Tim Krhlanko, Anžej Tomaž Hvala, Jan Škruba, Timotej Klinc ter profesorica Andrejka Lorenčak. Tudi člani žirije so bili našemljeni v masko, povezano s filmom, in sicer so si izbrali film Boter.

Na pustnem karnevalu v Dvorani Kajuh so se predstavile razredne maske, ki so žirijo poskusile čim bolj navdušiti: tudi s poljubi in raznimi pustnimi dobrotami. Vsak razred je moral svojo masko predstaviti. Dodatne točke so dobili, če se jim je na odru pridružil razrednik, tako da smo lahko videli veliko profesorjev v nevsakdanjih opravah: prelevili so se v smrkce, tabornike, pirate, zdravnike, sneguljčice … Na odru se je predstavilo veliko različnih žanrov filmov in risank: Briljantina, Charlie Chaplin, Pirati s Karibov, 101 dalmatinec, Gremo mi po svoje, Kdo tam poje, Pr’ Hostar … Z zadnjo točko so nas presenetili dijaki 4. g-razreda, ki so se odločili za veliko brazilsko pustovanje iz filma Rio. Z glasbili, predvsem tolkali in petjem, so ustvarili pravo brazilsko karnevalsko vzdušje, ob katerem marsikdo od nas ni mogel ostati pri miru. Tako je z njimi z energičnim petjem in ploskanjem sodelovala vsa Dvorana Kajuh. S to točko so poskrbeli za res sijajen zaključek letošnjega filmskega pustovanja na I. gimnaziji v Celju.

Žirija je imela zelo težko nalogo, saj se je predstavilo veliko res dobrih mask. Na koncu se je odločila, da so nalogo najbolje opravili dijaki 4. d-razreda, ki so se predstavili s točko Lokomotivček Tomaž in Petrič Pan.

 

 

Rijana Đuranović

Foto: foto-video krožek

Dostopnost