Novinarsko društvo

V pričakovanju Top Classica

Intervju s Tilnom Teržanom

Tilen Teržan je dijak 3. e-razreda, ki vedno najde čas za sprostitev in oddih od knjig. Za nekatere so to razne masaže in joga, Tilnu pa kar ples, petje in pa tudi igranje. Kot predsednik kulturnega društva Antona Aškerca in dijak klasičnega oddelka je v decembru precej zaposlen. V četrtek, 8.12., je bilo v Novem mestu tretje srečanje dijakov klasičnih gimnazij, kjer je našo šolo zastopal tudi Tilen. Zadnjih nekaj tednov pa je zelo zaposlen s Top Classicom.

Zelo si aktiven na področju plesa, petja in igranja. Kdo te je navdušil nad vsem tem? 

Plešem že, odkar pomnim. Zasluge za to ima moja mama, ki me je vpisala v plesni studio. Petje in igra sta prišli sproti, ko sem na raznih plesnih tekmovanjih začel spoznavati različne ljudi. Navdih za igranje sem dobil ob gledanju filmov.

Kdaj si ugotovil, da se želiš umetniško izražati?

Verjetno takrat, ko sem začel plesati.

Ali imaš kakšnega idola, po katerem se zgleduješ, in zakaj?tilen teržan1

Glede igre je to definitivno Leonardo DiCaprio, ki sem ga prvič videl igrati v filmu Romeo in Julija.

Kakšne spomine imaš na svojo prvo avdicijo in za kakšno vlogo je šlo? Si imel veliko treme ali si sam pri sebi rekel le: “Go with the flow”?

Moja prva avdicija je bila za film Gremo mi po svoje 2, v katerem naj bi sodeloval kot statist. Malo treme je bilo, vendar me to ni skrbelo.

Kako bi predstavil prvošolcem, kaj je Top Classic? 

TOP CLASSIC je naša tradicionalna prireditev, ki decembra zasede prostor dvorane Golovec in dijakom ter profesorjem pokaže, kaj se lahko s skupnimi močmi, ustvarjalnostjo in trudom naredi. Na prireditvi nastopijo dijaki različnih oddelkov naše gimnazije. Pri izvedbi dogodka sodelujejo dijaki in profesorji, ki se že od oktobra vestno pripravljajo, zbirajo ideje, preigravajo skladbe in ustvarjajo likovno podobo prireditve. Med ustvarjalce štejemo vokalno-instrumentalne skupine in posameznike, plesalke, tehnike in likovnike, ki pripravijo ogromno sceno, multimedijce in seveda scenariste z režiserjem, ki poskušajo s kratkimi vložki ustvariti čim zabavnejše vzdušje. 

Kaj pa se skriva za letošnjimi avdicijami? Govorice pravijo, da je bilo premalo prijav. Ali to drži?

Letos je zelo pester program nastopajočih in moram priznati, da so vsi zelo nadarjeni. Avdicija ni bila potrebna, ker je bilo prijavljenih ravno pravo število nastopajočih. Seveda pa smo imeli generalko, na kateri smo “preverili” nastopajoče.

Bi nam lahko izdal, kaj je letošnja tema Top Classica ali bo to ostalo skrivnost do konca?

Lahko vam samo povem, da bo letošnja tema Top Classica primerna letnemu času.

Kaja Kovše

Foto: osebni arhiv

Dostopnost