Novinarsko društvo

“To so moji bodoči šefi!”

Del novinarske ekipe je 26.DSC_0335 aprila odšel v Ljubljano na zaključno prireditev projekta Obrazi prihodnosti, ki jo je že drugo leto zapored pripravila časopisna hiša Dnevnik. Podelili so nam priznanja, imeli pa smo tudi pogovor s predsednikom republike.

Najprej smo odšli v Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer je podelitev priznanj vodil Klemen Bunderla, tekmovalec šova Znan obraz ima svoj glas, ki nam je tudi zapel. Nagovoril nas je tudi odgovorni urednik, Miran Lesjak, ki je dejal, da opaža letos več ravnateljev kot lani in ne ve, ali je to laskanje ali kritika. Letošnji projekt se je začel že decembra, ko so mentorji žrebali teme člankov. “Izgledalo je, kot da srečanje organizira državna loterija,” je dodal. A sreča ni imela nič s tem. Potrebno je bilo imeti znanje, predvsem informacije, jasna sporočila.  Bistvo pa je bilo seveda komuniciranje z družbo, katere del smo. Miran Lesjak nam je povedal, da smo z našimi prispevki obogatili Dnevnik, saj je nastalo več kot 150 različnih člankov, ki jih je napisalo 190 dijakov s 23 šol. Nagovorila nas je tudi Petra Mlakar, ki je na vprašanje, če smo mi morda njeni bodoči sodelavci odgovorila: “To so moji bodoči šefi.”

Par songov so za nas odigrali igralci glasbeniki, ki trenutno nastopajo v predstavi Lutkovnega gledališča z naslovom Neli ni več.

DSC_0356Po zaključku prireditve smo se odpravili v predsedniško palačo, kjer nas je sprejel predsednik republike Borut Pahor. Najprej nas je nagovorila Teja Majcen, dijakinja Gimnazije Jesenice, ki je povedala, da so Obrazi prihodnosti priložnost, da izrazimo svoje mnenje, saj veliko ljudi tudi iz drugih medijskih hiš pozna in spremlja Dnevnikov projekt, ki je bil predstavljen tudi v sklopu novinarskih dni. V nadaljevanju smo predsedniku republike zastavljali najrazličnejša vprašanja, povezana z aktualnimi temami. Predsednik je dejal, da je danes bolj pomembno razumeti informacije, kot jih pa pridobiti. Na vprašanje, ali naj mladi sledimo svojim sanjam ali naj raje gledamo na možnost zaposlitve, nam je svetoval,  naj sledimo svojemu srcu: “Spoznajte svet, okusite ga.” Svetoval nam je še, naj bomo radovedni, saj nas to oblikuje v ustvarjalne osebnosti.

Obrazi prihodnosti so bili za vse odlična izkušnja in velik projekt. Naše prave obraze, obraze prihodnosti, boste lahko spoznali na 12 časopisnih straneh v Dnevniku v sredo 4. maja.

Iva Škorjanc

Foto: Katja Grobelnik

Dostopnost