Novinarsko društvo

Športni tabor na Debelem rtiču

V ponedeljek, 23. 9. 2019, smo se dijaki in dijakinje športnih oddelkov 3. letnika, skupaj z razrednikoma, prof. Glažar in prof. Stoparjem, ter prof. Marković in prof. Benčino odpravili na športni tabor na Debeli rtič. 

Športni tabori so namenjeni dijakom športnih oddelkov v drugem in tretjem letniku in so obvezni, saj na njih opravimo določeno število ur športne vzgoje in tudi nekaj obveznih izbirnih vsebin (OIV). Tako smo med letom manj obremenjeni in lažje usklajujemo treninge in šolske obveznosti. 

Ko smo prispeli na cilj, smo se najprej razporedili v sobe, odložili prtljago in odšli na kosilo. Po krajšem počitku sta nam prof. Stopar in prof. Benčina predstavila urnik za naslednje tri dni. Prvi dan zaradi dežja nismo mogli opravljati določenih zunanjih aktivnosti, zato smo imeli več ur pouka – kemije in biologije. Sledila je večerja, potem pa smo se odšli kopat v hotelski bazen. Po kopanju smo si ogledali četrtfinale odbojke in z navijanjem spodbujali naše odbojkarje. 

Zjutraj smo se zbudili ob 7. uri in imeli jutranji tek (tako kot vsak naslednji dan), po katerem smo odšli na zajtrk. Potem smo se, razdeljeni v skupine, »podali« na športne aktivnosti – odbojko, nogomet, plavanje ali veslanje. Popoldne smo skupine zamenjali in imeli še pouk, ogledali pa smo si tudi francoski film Intouchables. 

V sredo dopoldne smo se z ladjico odpeljali v Piran, najstarejše slovensko obalno mesto. Izlet je bil geografsko obarvan, saj smo ob ogledu kulturnih znamenitosti Pirana pridno reševali še delovne liste. Seveda je bil čas tudi za kavo ali kepico sladoleda. Ko smo se vračali, so nekateri v dežju poskakali z ladje in nadvse uživali. Popoldne smo imeli še krajši pohod med vinogradi, stali pa smo tudi na klifu, s katerega je bil prečudovit razgled. Dan smo zaključili z družabnimi igrami. 

Četrtkov dopoldan je bil športno obarvan, po kosilu pa smo spakirali kovčke in se odpeljali v Krajinski park Strunjan, kjer smo si ogledali znameniti klif in spoznali postopek pridobivanja soli. Ogledali smo si tudi film, ki je dobro predstavil pomembnost ohranjanja biotske pestrosti. Po končanem ogledu smo se utrujeni, vendar polni novih spoznanj in izkušenj odpravili proti Celju. 

Nika Brance

Dostopnost