Novinarsko društvo

Sleparja v krilu – druga letošnja doza gledališke kulture

Dijaki 2. in 3. letnikov smo v četrtek, 3. marca, v Slovenskem ljudskem gledališču Celje dobili drugo letošnjo porcijo gledališke kulture. Zopet smo si ogledali komedijo, tokrat je bila satiričnega tipa.

Neposrečena igralca brez slabe vesti vdreta v dom premožne družine, da bi podedovala bogastvo kmalu pokojne tete, se spoprijateljita in ljubezensko zapleteta s člani družine. Ob tem nenamerno razdreta trenutne pare v družini, ki tako ali tako ne temeljijo na ljubezni. Vse to relativno uspešno opravita v ženskih krilih, da ne bo pomote. To je igra Sleparja v krilu (orig. Leading Ladies) ameriškega mojstra sodobne komedije Kena Ludwiga, ki jo je pri nas režiral Boris Kobal.

Gledalci smo se nasmejali ob hitrih prehodih igralcev med moškimi in ženskimi oblačili, posrečenih ljubezenskih nesporazumih in izvirnih karakterjih, ki vzbujajo smeh že sami po sebi. Določene redne igralce v SLG Celje, kot je Anica Kumer, smo zaradi izjemnosti njihovih vlog dijaki vzeli že za svoje, prav vsi pa so ob koncu poželi bučen aplavz.


Urh Zorko

Dostopnost