Novinarsko društvo

Prvi športni dan za 1. letnik

Dijaki 1. letnika so se kot gimnazijci prvič preizkusili v atletiki. Na prizorišču šolskega stadiona je bil tudi naš novinar:

Na sončno in toplo jesensko sredo, 18. oktobra, je za dijake I. gimnazije v Celju potekal atletski športni dan. Dijaki so se preizkusili v treh različnih atletskih disciplinah, in sicer v teku na 60 in 600 metrov ter v skoku v daljino.

V jutranjih urah je bil na vrsti tek na 60 metrov. Vsi dijaki so opravili tek po svojih najboljših močeh, profesorji športne vzgoje pa pravijo, da rezultati ne odstopajo od rezultatov prejšnjih let. Najhitrejši med dijaki 1. letnika je bil Kamil Wahibi s časom 7,6 sekunde.

Ko se je iz megle le prikazalo sonce, so dijaki pričeli s skokom v daljino. Letos je bilo nekaj zelo spodbudnih skokov, najdlje je skočil Gašper Bračun, in sicer kar 5,60 metra, dijakom pa je bila disciplina zelo všeč, kar se tudi kaže po veliki zainteresiranosti za to disciplino.

Na koncu pa je sledil še tek na 600 metrov. Spet je blestel Kamil Wahibi, ki je s progo opravil v 96 sekundah. Dijaki so s to disciplino zaključili športni dan ter se napotili proti domu.

Vsi udeleženci so bili navdušeni nad športnim dnem, saj je vse potekalo hitro in je minilo brez poškodb. Prav gotovo pa so dijaki bili nadvse veseli, ker jim ni bilo treba sedeti v učilnicah. Preživeli so nadvse lep in sončen dan na šolskem stadionu.

Aljaž Mavrič

Foto: Juš Poberžnik

Dostopnost