Novinarsko društvo

Podelitev priznanj najboljšim športnikom

Šport je bil vedno ena izmed pomembnejših dejavnosti I. gimnazije v Celju. Našo šolo je klara,najšportnicaobiskovalo veliko znanih uspešnih športnikov. Kot začasni dom veliko odličnim športnikom, naša gimnazija že od leta 2007 vsako leto dobi naslov najboljše športne šole, ki ga podeljuje Zavod za šport Republike Slovenije.

Ker tudi letos naši športniki niso bili nič manj uspešni kot prejšnja leta, smo jim 23. maja – kot je že v navadi konec šolskega leta – pripravili prireditev, kjer so prejeli nagrade in pohvale za športne dosežke na šolskih tekmovanjih. Teh posameznikov, pa tudi šolskih reprezentanc je bilo veliko in tudi njihovi uspehi so zelo pohvalni. Na državnih prvenstvih so reprezentance dosegle naslednje rezultate: ženska atletska reprezentanca je dosegla 1. mesto, moška atletska reprezentanca 3. mesto, ženska štafeta 1. mesto, ženska košarkarska reprezentanca 1. mesto, ženska odbojkarska reprezentanca 3. mesto in ženska rokometna reprezentanca 3. mesto.

Izbrali smo tudi najšportnico in najšportnika leta 2015/16. Nominiranci so bili KlaraatletikaApotekar, Ina Rojnik, Alma Potočnik in Katja Mihalinec med dekleti ter Nejc Barič in Tobias Cvetko med fanti (vsi so maturanti športnega oddelka). Kot je dejal ravnatelj dr. Anton Šepetavc, je bila odločitev zelo težka, saj si naslov zaslužijo prav vsi nominiranci. Pa vendar je lahko zmagovalec le eden. Za najšportnico je bila imenovana judoistka Klara Apotekar. Po prireditvi je povedala, da je nagrade zelo vesela, saj biti najšportnica v najbolj športni šoli v Sloveniji vendarle ni tako lahko: »Ta nagrada mi pomeni veliko tudi zato, ker jo je nekoč prav  tako prejela moja sestra (judoistka Ana Velenšek, op. a).« Letos se bo prav s sestro udeležila olimpijskih iger v Riu de Janeiru kot njena “sparing” partnerka.

Za našportnika je bil imenovan košarkar Nejc Barič, ki prav tako sledi družinski tradiciji, saj je ta naslov pred leti osvojila tudi njegova sestra Nika. Sam se prireditve zaradi pomembne tekme (igra namreč pri članih KK Zlatorog Laško) ni mogel udeležiti, kar je še en dokaz da so naši športniki res zelo uspešni.

tamaraPosebno priznanje Viktorijo pa je letos prejela Tamara Tavčar, ki je vsa štiri leta prizadevno pomagala pri športnih prireditvah, bodisi kot voditeljica bodisi kot plesalka. Tamara se je v imenu letošnjih maturantov tudi zahvalila gospodu ravnatelju in profesorjem športne vzgoje za štiri leta tako uspešnega sodelovanja in jim predala žogo, ki so jo podpisali njeni sošolci.

Zadnja zahvala je bila seveda namenjena športnikom, ki si vedno znova s svojim športnim duhom prizadevajo obogatiti življenje naše gimnazije.

Živa Srše

Dostopnost