Novinarsko društvo

Po prvem mesecu pozitivni vtisi prvošolcev

Dijake prvega letnika različnih oddelkov smo povprašali o njihovih vtisih in občutkih po prvem mesecu. Za nami je tudi športno-spoznavni dan, kjer smo imeli priložnost spoznati več o svojem razredu in razredniku.

Novopečenim kajuhovcem smo zastavili naslednja vprašanja: Ali je bil Kajuh tvoja prva izbira? Ali dosega vsa tvoja pričakovanja in kakšen je bil tvoj prvi vtis? Ali je res, kar pravijo o Kajuhu drugi oz. nekajuhovci?

 

Taja Čerčnik, 1. č

Odkar sem izvedela za srednjo šolo, sem hotela na Kajuh. Imela sem sicer obdobje Centra, ampak se je to hitro umirilo. Izbirala sem med športnim in splošnim oddelkom, na koncu pa sem izbrala splošnega.

Tukaj še nisem dovolj dolgo, da bi lahko dala soliden odgovor, ampak mi je zaenkrat zelo všeč, definitivno se počutim, da je bil Kajuh prava izbira. Prvi vtis sem dobila že na informativnem dnevu, na Kajuhu je bil seveda odličen in že takrat sem vedela, da je Kajuh pravi.

Ne, ni res, kar se govori o naši gimnaziji. Meni so rekli, da je težko, da ni vredno iti tja, da bom zavrgla najboljša leta življenja za učenje, ampak mi to ni nič pomenilo. Odločila sem se, da se bom učila iz svojih izkušenj. Če bi vedno poslušala druge, danes ne bi bila tukaj.

 

Valentina Rkman, 1. g

Definitivno sem razmišljala o gimnaziji in Kajuh je bil vedno edina izbira.

Dosega vsa pričakovanja in jih presega. Ni toliko pritiska, kot sem pričakovala. Prvi šolski dan pa je bil prvi vtis slabši, kot lahko rečem zdaj, ko sem spoznala šolo.

Menim, da nič, kar pravijo o Kajuhu nekajuhovci, ni res. Ni pritiska in ko govorijo, da se nosimo in govorimo, da smo elita, seveda ne drži. Vse je zelo sproščeno in normalno.

 

Lara Zdouc, 1. f

Kajuh je bil prva izbira, ker se mi je zdel najbolje prilagojen program za športnike in najboljša izbira za gimnazijo. Meni je zelo všeč, sploh način pouka, razne dejavnosti, ki jih šola ponuja, ekskurzije itd. Že prvi dan se mi je zdelo vzdušje privlačno.

Govorice o nas ne držijo. Gre za neke predsodke o nas. Ko prideš enkrat sem, vidiš, da govorice ne držijo in je zelo fajn.

 

Aneja Vrečko, 1. b

Kajuh je bil moja prva izbira, ker sem vedela, da hočem v življenju doseči več. Za to potrebuješ dobro podlago in pravo pomoč. Vedela sem, da je Kajuh prava šola za to. Na začetku se mi je zdelo, da imamo veliko dela, ampak ko sem se navadila, mi je postalo všeč. Sploh rutina mojih novih dni. Govorice o Kajuhu ne držijo. Po mojem ne more nekdo, ki ni hodil sem, ni doživel tega oz. naredil tega, kar počnemo kajuhovci, govoriti, kako je pri nas. Jaz vem in lahko rečem, da je zelo lepo na Kajuhu.

 

Gaber Pihler, 1. a

I. gimnazija v Celju je bila moja prva izbira. Pričakovanja v večini dosega, prvi občutki pa so kar v redu.

Kar pravijo, večinoma drži, ne pa vse. Res je, da profesorji zahtevajo veliko in da pri urah veliko pišemo. Ne strinjam pa se z mnenjem, da je zelo težko pridobiti odlično oceno.

 

 Alina Zlatečan, 1. e

Kajuh je bil moja prva izbira že od 8. razreda osnovne šole, ko sem šolo prvič obiskala na informativnih dnevih. Gimnazija presega moja pričakovanja, zelo mi je všeč vzdušje na šoli, všeč si mi sošolci in tudi profesorji. Veliko tega, kar se govori, so samo predsodki. Hitro pa ugotoviš, da brez sprotnega učenja ne gre in zato lahko kar hitro obupaš.

 

 Lara Kramer, 1. g

Ta gimnazija je bila moja prva izbira. Dosega vsa moja pričakovanja. Snovi je veliko in veliko več je tudi sprotnega učenja, kot smo ga bili vajeni iz osnovne šole, a vseeno zelo uživam v šolskem vzdušju.

Večina stvari, ki so jih drugi povedali o naši gimnaziji, ni resničnih.

 

Nejc Kikelj, 1. d

Da, ta šola je bila moja prva izbira. Prvi vtisi so pozitivni in dobri.

Velika večina prepričanj, ki krožijo okoli, je neresničnih in se z njimi ne strinjam.

 

Lana Iseinoski, 1. d

Kajuh je bil moja prva izbira, to pa zato, ker sem se hotela vpisati na gimnazijo in me je Kajuh pritegnil najbolj od vseh šol. Zaenkrat so moji vtisi in pričakovanja v redu. Vse je tako, kot sem si predstavljala. Od drugih pa slišim le to, da je Kajuh ena izmed najtežjih šol, ampak se mi zdi, da če si organiziran, lahko imaš dobre ocene.

 

Eva Leskovar in Živa Tanko

Foto: Jože Petrak Zajc

Dostopnost