Novinarsko društvo

“Ni takšen bavbav, kot se govori” – Informativni dnevi 2016

44V petek, 13. 2., in v soboto, 14. 2., so na naši šoli,  kot tudi na vseh ostalih srednjih šolah in fakultetah, potekali informativni dnevi za učence in dijake, ki letos zaključujejo šolanje na osnovni oziroma srednji šoli.

Še ni dolgo tega, ko sem se izgubljena sprehajala po prostranih hodnikih naše šole, sedaj pa sem lahko po njih vodila druge. Nekateri odločeni, drugi še nekoliko negotovi, so mi sledili. Toda skoraj vsi so občudovali našo 100-letno lepotico, ki je na ta dan še posebej ponosno žarela. Dijaki naše šole so za bodoče gimnazijce namreč pripravili prav poseben kulturno–umetniški in glasbeni program. Nagovorili pa so jih gospod ravnatelj, njegova pomočnika, svetovalni delavki in naravni govorci.

22Šola se je zgolj v enem popoldnevu prelevila v skupek številnih delavnic: od družboslovnih, jezikovnih in kulturno-umetniških preko naravoslovnih pa vse do športnih, da bi čim bolje zajeli vse, kar se na šoli dogaja. Bodoči gimnazijci so imeli priložnost govoriti s trenutnimi dijaki, ki so jim z veseljem posredovali svoje izkušnje.

11Novinarji smo ves čas budno spremljali dogajanje na šoli. Snemalci pa so poskušali ovekovečiti skoraj vsak trenutek. Obiskovalce smo spraševali, kaj jim je bilo na današnjem informativnem dnevu najbolj všeč, ozi  roma kaj se jim je najbolj vtisnilo v spomin.

Maja: »Šola je ful lepo urejena, pa veliko okoli hodite po ekskurzijah in imate naravne govorce.«
Laura: »Všeč mi je bila predstavitev sama, kako so nas sprejeli in nam povedali, da šola ni takšen bavbav, kot se govori. Všeč so mi kemijske delavnice, izbrala bom splošno smer. Malo me skrbi, da mi ne bi šlo dobro, zato sem si že sedaj od sorodnice izposodila  zvezke in se pozanimala, kaj se bomo učili.«
Peter: »Všeč mi je športni oddelek, skrbi me le, da ne bom prišel v prvi športni razred. Zdaj grem pogledat še na GCC, čeprav sem že skoraj odločen.«
Jakob: »Izvedel sem, da je prilagojen program za športnike. Treniram atletiko. Na šoli mi je vse všeč, skrbi me le, da se bo veliko za učiti in mi bo zmanjkalo časa za šport.«

33Občutki in skrb povezani s prehodom v srednjo šolo so popolnoma običajni in razumljivi. Vsekakor pa me veseli, da je na šolo prišlo precej dijakov, že odločenih, da je to zanje prava izbira. Prav tako pa je razveseljivo dejstvo, da je večino dijakov prepričal vsebinski oziroma strokovni koncept.


Anja Žerjav

Dostopnost