Novinarsko društvo

Ali je Kajuh res tako strašen?

Zaključili smo s prvo polovico napornih ustnih in pisnih ocenjevanj. Prvi semester je zahteval trud vseh dijakov, vendar je bil verjetno najbolj utrujajoč za tiste, ki so letos prvič pri nas. Kakšen je vtis dijakov prvega letnika ob koncu prvega ocenjevalnega polletja? Ali se jim je izšel po pričakovanjih? So zadovoljni s svojimi ocenami?  

Večina anketiranih dijakov je na zgornja vprašanja odgovorila pozitivno. Nad ocenami so presenečeni, saj so pričakovali, da bodo nižje. »Treba se je učiti, ni pa tako hudo,« pravi ena izmed anketiranih dijakinj. Tisti, ki pa nad svojim uspehom niso zadovoljni, pravijo, da je razlog zanje premalo učenja. Športnikom je zmanjkalo časa zaradi treningov, glasbenikom zaradi ur, ki so jih preživeli v glasbeni šoli, spet drugi pa pravijo, da je kriva le lenoba. Vsi anketiranci imajo za drugi semester cilj, da svoje povprečje še zvišajo.

Odgovor na vprašanje, ki verjetno zanima predvsem osnovnošolce, ki bodo obiskali našo gimnazijo na informativnih dneh je, ali je Kajuh res tako strašen, kot se šepeta v osnovnošolskih klopeh? »Presenečena sem nad svojim uspehom, mislila sem da bo težje,« je odgovorila ena izmed dijakinj. Spet drugi dijak pa pravi, da ga je sloves Kajuha pravzaprav pritegnil: » Zame je to šola s tradicijo.«

Torej prvi semester tudi pri naših prvošolcih ni potekal tako hudo, pravzaprav so večinoma s svojim uspehom zadovoljni in bi se, če bi morali ponovno izbrati srednjo šolo, na katero bi se vpisali, spet izbrali Kajuha.


Živa Srše

Dostopnost