Jezikoslovci za nagrado na Primorsko

Dijaki, ki smo na državnih tekmovanjih iz jezikov, družboslovja in literarnih natečajih ter bralnih značkah osvojili zlato ali srebrno priznanje ter novinarska ekipa Kajuh Pressa so v toDSC_0587rek, 14. junija, odšli na prisluženo nagradno ekskurzijo na Primorsko.

Najprej smo se ustavili v Sežani, kjer smo si ogledali jamo Vilenica, ki naj bi bila prva turistična jama v Evropi. Pred jamo smo naleteli na ekipo RTV Slovenija, ki je ravno snemala oddajo o ribiču Pepetu. Ribiča smo prosili za fotografijo, on pa nas je naučil novo pesem in ples. To pesem smo potem zaplesali skupaj z njim še nekajkrat, kar je televizijska ekipa posnela; pojavili se bomo v prihodnji oddaji.

Pot smo nadaljevali proti Štanjelu, enemu najstarejših naselij na Krasu, kjer smo imeli prosto za ogled in tudi pokušino tamkajšnjih dobrot.

Naš zadnji postanek je bil Piran. Ker smo priznanja že prejeli v šoli oziroma na raznih državnih podelitvah, smo na Tartinijevem trgu predstavili sebe in svoje dosežke. Po kratki predstavitvi vseh smo imeli prosto za kosilo, ogled mesta, najdrznejši pa so si privoščili tudi kopanje v Piranskem zalivu.

Ekskurzija bo vsem ostala v lepem spominu. Tei Planko je bila ekskurzija zelo všeč, saj smo imeli veliko prostega časa: “Še posebej v Piranu, kjer smo se nekateri tudi kopali.” Všeč ji je bil tudi Štanjel: „Najbolj čudovit je Ferrarijev vrt.”

Tudi Lea Zahrastnik se je imela super zaradi veliko prostega časa. “Zanimiva ekskurzija, ker smo si ogledali jamo in Štanjel, kar si najbrž ne bi, če bi sami šli na tak izlet. Tudi družba je bila dobra.”

Iva Škorjanc

Foto: Katja Grobelnik

Dostopnost