Grozljivo dober Top Classic

Dijaki I. gimnazije v Celju so se predstavili z glasbo in plesom na tradicionalni prireditvi Top Classic, ki je bila 23. decembra v dvorani Golovec.

tcTop Classic je prireditev, ki jo dijaki skupaj s svojimi mentorji organizirajo že vrsto let. Na njem se lahko predstavijo vsi, ki se ukvarjajo z glasbo ali plesom in so izbrani na avdiciji. Letošnji je potekal pod vodstvom profesorice Juane Robide in režiserke Maje Ravnikar Zabukovšek, ki je vanj vložila svoje srce in dušo, kar je pripeljalo do nepozabnega zaključka pouka v tem koledarskem letu.

Nastopajoči so v dvorano Golovec prišli že zjutraj in imeli še zadnje priprave pred velikim dogodkom. Vsi, ki kjerkoli nastopajo, pa naj bodo to svetovno slavne rock zvezde ali pa člani šolskega pevskega zbora, imajo pred nastopi neke svoje rituale, običaje ali preproste trike za sproščanje. Nekaj nastopajočih je te zadnje minute izkoristilo za pregled opreme, drugi so šli na sprehod, tretji pa občudovali sceno. Nekateri izmed njih so opisali svoje občutke:

Ema Kovačec Gračner: »Ne počutim se preveč nervozno, saj sem nastopov že vajena.«

Luc Koprivc (Rdeči alarm): »Počutim se, kot bi skozi mene brzeli radioaktivni valovi iz Černobila.«

Jagoda Tkalec: »Sem neverjetno sproščena glede na naravo prireditve.«

Žan Pasarič (Rock Heroes): »Veselim se nastopa, v moji krvi pa je tudi že malo adrenalina. Vsekakor bo zabavno.«

Garvin Gajšek (Rock Heroes): »Nisem preveč vznemirjen, saj počnemo to, kar počnemo najraje, in to je širjenje rock’n rolla.«

Program je imel 20 točk, ki sta jih povezovala Žaklina Stević in Miha Robnik Kračun. Tema letošnjega Top Classica so bile grozljivke in vse je bilo povezno z njimi: plesne točke, ki so jih izvajale mumije, scena na odru …

Občinstvo je ves čas uživalo in vsako točko pozdravilo z bučnim aplavzom, najboljši nastopi pa so gledalce dvignili na noge. Uživali so v pestrosti, ki jo vsako leto ponudi Top Classic, saj se na njem najde vse od narodno zabavne glasbe in pevk z nepozabnimi glasovi do večnih uspešnic rocka in heavy metala.

Ob koncu so bili vsi navdušeni in pripravljeni na začetek praznikov, nastopajoči pa so tudi bili zelo zadovoljni s svojimi nastopi:

Andraž Stariha (Smetjé): »Plesalke so bile “hude”, dobro so plesale, s koncertom pa smo se tudi prizibali do konca.«

Urh Hedrih (Tin Sky): »Zakon je b’lo!«

Jernej Ježovnik (Rock Heroes): »Nastop je bil super, publika pa še bolj. Res smo se dobro počutili.«

Luc Koprivc (Rdeči alarm): »Bilo je premalo miganja in ni bilo “mosha”, drugače kar v redu.«

S celotno prireditvijo sta bili zadovoljni tudi mentorica in režiserka, ki sta se ponovno prepričali, da je tista živčnost pred začetkom, ki jo vsi še predobro poznamo, čisto nepotrebna, saj je vse izpadlo še bolje, kot smo upali.

Maja Ravnikar Zabukovšek: »Zadnje dneve sem bila zelo živčna, a je na koncu izpadlo super!«

Profesorica Juana Robida: »Za mano je še en Top Classic. Bilo jih je že veliko in na vsakem mi je zelo prijetno. Rada delam z mladimi in ta prireditev se mi zdi odličen zaključek koledarskega leta.«

Letošnji Top Classic nam bo vsem ostal v lepem spominu, nihče izmed gledalcev pa ne bo nikoli pozabil, kako grozljivo dobro so glasbeniki nastopali.

 

Tadej Počivavšek

Dostopnost