Naravoslovno društvo

Državno tekmovanje v znanju fizike 2023/2024

V soboto, 13. aprila 2024, je na Gimnaziji Vič v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v znanju fizike. Sodelovalo je 137 dijakov, ki so na regijskih tekmovanjih v Sloveniji dosegli najboljše uspehe; med njimi so bili trije dijaki naše gimnazije.

Naši dijaki so se dobro izkazali. Najboljši rezultat je uspel najmlajšemu med njimi, Valu Čoklu, ki je v I. tekmovalni skupini osvojil odlično deveto mesto ter zlato Stefanovo priznanje DMFA. V tej skupini je tekmovala tudi Lina Ujčič Vrhovnik, ki je za tekmovalni  dosežek prejela bronasto Stefanovo priznanje.

V tretji, najtežji skupini, je tekmoval naš »astronom«, Žiga Vučajnk, ki je letošnjim priznanjem na področju astronomije dodal še srebrno Stefanovo priznanje za znanje fizike.

Doseženi rezultat dijakov potrjuje njihov talent, jih nagrajuje za dodatno delo v okviru fizikalnega krožka ter jih zavezuje k nadaljnjem delu. Vsi se bodo lahko udeležili tekmovanj tudi v prihodnjem letu in upamo, da bomo čez leto in dan lahko spisali vsaj enako poročilo o tekmovalnih uspehih.

Dijakom iskreno čestitamo in jim želimo veliko zadovoljstva pri nadaljnjem reševanju fizikalnih problemov.

Profesorji fizike na I. Gimnaziji v Celju

 

Dostopnost