Napovednik delavnic za osnovnošolce 2023/24

Napovednik delavnic

Datum izvedbe Področje in naslov Opis
1. 2. 2024

ob 12.00

Ti si EU Spoznaj I. gimnazijo v Celju in program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta s pomočjo kvizov in zabavnih iger. Pridruži se nam!

Prijave zbiramo do 30. 1. 2024 na naslov: andrejka.lorencak@prvagim.si

26. 1. 2024

ob 12.00

Francoska delavnica Paris 2024

 

Olimpijske igre Paris 2024

 

Spoznajte francoščino in olimpijske igre s pomočjo kvizov in iger.

À bientôt ! Se vidimo kmalu!

Prijave zbiramo do 24. 1. 2024 na naslov: andrejka.lorencak@prvagim.si

19. 1. 2024 ob 9.00 Dan odprtih vrat klasične gimnazije:

Vabilo na čaj in še kaj

Draga devetošolka, dragi devetošolec, dragi osnovnošolci,

vabimo te, da se nam v petek, 19. 1. 2024, ob 9.00, pridružiš na Dnevu odprtih vrat klasične gimnazije na I. gimnaziji v Celju, ki smo ga tokrat poimenovali Vabilo na čaj in še kaj. V Gimnazijki bomo ob skodelici čaja s teboj poklepetali profesorici latinščine in dijaki klasiki vseh štirih letnikov klasične gimnazije. Izvedel/ izvedela boš nekaj osnovnih informacij o klasični gimnaziji, sodelujoče dijake boš lahko vprašal/ vprašala vse, kar te zanima, na koncu pa se v znanju o Rimu in Rimljanih ter o I. gimnaziji v Celju lahko preizkusiš v kvizu. Najboljši bodo nagrajeni.

Veseli bomo, če se nam pridružiš. Če se za to odločiš, se, prosim, do 12. 1., prijavi na naslednji mail: ivana.sikonija@prvagim.si

Vale!

Darja Marčič in Ivana Šikonija, profesorici latinščine

11. 1. 2024

ob 13.15

Kemijska delavnica:

Preizkusil … Videl … Potekla je!

Učenci boste samostojno izvedli nekaj kemijskih eksperimentov in z uporabo različnih čutil zaznali ali je kemijska reakcija potekla.
19. 12. ob 12.00   Draga osnovnošolka, dragi osnovnošolec,

leta 1933 sem se prvič sprehodil po hodnikih te veličastne gimnazije, I. gimnazije v Celju, ki ji vsi najraje rečemo Kajuh. S svojo podobo, dušo in toplino me je povsem prevzela in posrkala vase: »Postal sem tak fant, da bi gore premikal …«

Za vedno je ostala v mojem srcu in moj duh še vedno prebiva v njej.

Vabim te, da se mi pridružiš v torek, 19. 12., ob 12. uri, se z mano in mojimi prijatelji sprehodiš po šoli, z nami poklepetaš, se poigraš s črkami in besedami ter tako na prijeten način spoznaš šolo in njeno »sodobno dušo«.

»Moja pesem« naj bo tudi tvoja pesem, naj bo pesem vseh nas, saj »je vendar sreča biti mlad; biti mlad in poln nad«.

Veselim se druženja s tabo.

tvoj Kajuh

12. 12.

ob 13.45

Biološka delavnica:

Žuželke in dišeči klinčki (Tatjana, Jasna)

Učenci bodo spoznali nekatere žuželke in jih bodo po želji lahko prijeli v roke. V drugem delu pa bo zadišalo po klinčkih, ki so že stoletja v uporabi tako v evropski kot tudi v kitajski in ayurvedski medicini.  Vonja, ki je v decembrskih prazničnih dneh prisoten skoraj povsod pa ne marajo insekti. Zato se bodo učenci naučili izdelali enostaven repelent – odganjalec insektov, ki se lahko uporabi tudi za odišavljanje prostorov in perila.
8. 12.

ob 12.00

La magie de Noël oziroma Čar božiča

 

December je čas za druženje in ustvarjalnost. Učenci so se nam pridružili pri francoščini! Spoznali so ta melodični jezik, božične običaje v Franciji in izdelali božični okrasek.
28. 11.

ob 13.00

Kako se obnašam sam, kako pa v zmesi? Učenci bodo preko eksperimentalnega dela spoznali fizikalne in kemijske lastnosti snovi.
Dostopnost