Napovednik delavnic za osnovnošolce 2022/23

Napovednik delavnic

Datum izvedbe Področje in naslov Opis
17. 1. 2023 ob 12.00 Debatiraj z nami Skrivnost, za katero vaše mame ne želijo, da jo izveste: naučite se zmagati vsako družinsko diskusijo z enim priročnim trikom – debato.

Debaterji I. gimnazije v Celju vas bomo v uro in pol dolgi debatni delavnici naučili nekaj več o učinkoviti retoriki, tehniki debatiranja, strukturi in idejni zasnovi argumentov in nalogi govorcev v debati. Predhodne izkušnje z debato niso potrebne, izbrali bomo tempo, ki bo ustrezal vsem in se nato pri vajah razdelili v skupine.

Vabljeni vsi, ki si želite postati čim bolj razumljivi in prepričljivi in ki uživate pri razmišljanju izven okvirjev!

Število mest je omejeno, zato so za udeležbo obvezne prijave na: nina.trojner@prvagim.si

19. 1. 2023 ob 14.00

 

Kemijska delavnica: Jaz pomagam pri gorenju, jaz pri gašenju, jaz pa vozim.
Kdo smo?
Na kemijski delavnici bodo učenci pridobivali in spoznali lastnosti različnih plinov. Delavnica je namenjena devetošolcem.

Ker je število mest zaradi narave dela omejeno, vas prosimo, da se najkasneje do 16. 1. 2023 prijavite na: lea.glazar@prvagim.si

20. 1. 2023 ob 9.00 Dan odprtih vrat za klasike: Vabilo na čaj in še kaj Vabimo te, da se nam pridružiš na dnevu odprtih vrat klasične gimnazije, ki smo ga tokrat poimenovali Vabilo na čaj in še kaj. Ob skodelici čaja bomo s teboj poklepetali profesorici latinščine in dijaki klasiki vseh štirih letnikov klasične gimnazije.

Izvedel/izvedela boš nekaj osnovnih informacij o klasični gimnaziji, sodelujoče dijake boš lahko vprašal/vprašala vse, kar te zanima, na koncu pa se v znanju o Rimu in Rimljanih ter o I. gimnaziji v Celju lahko preizkusiš v kvizu. Najboljši bodo nagrajeni.

Veseli bomo, če se nam pridružiš. Če se za to odločiš, se do 13. 1. 2023 prijavi na naslednji mail: ivana.sikonija@gmail.com

Vale!

24. 1. 2023 ob 13.30

 

Športna delavnica: Pridi in sprejmi športni izziv!

 

Sprejmi izziv in opravi KAJUH EXATLON ali HIP HOP delavnico, kjer se boš preizkusil/a v izvajanju motoričnih izzivov na zabaven in atraktiven način.

Prijavi se na eva.jurkovnik@prvagim.si do srede, 18. 1. 2023.

Veselimo se tvoje udeležbe.

 

Pretekle delavnice

Datum izvedbe Področje in naslov Opis
24. 11. 2022

ob 13.15

Kemijska delavnica

Uporaba eteričnih olj v negovalnih izdelkih

 

V uvodnem delu smo prikazali pridobivanje eteričnih olj s parno destilacijo. V nadaljevanju so udeleženci delavnice izdelovali naravne negovalne izdelke, ki jih so jih odnesli domov.
28. 11. 2022

ob 17.00 in

ob 19.00

Mala šola astronomije Poučili smo se o objektih na nebu in se naučili uporabljati vrtljive zvezdne karte. Reševali smo primere tekmovalnih nalog iz astronomije in se seznanili z osnovnimi načini opazovanja vesolja, s postavitvijo, umerjanjem in vodenjem teleskopov.
9. 12. 2022

ob 12.00

Francoska delavnica Čar božiča December je čas za druženje in ustvarjalnost. Učenci so se nam pridružili pri francoščini! Spoznali so ta melodični jezik, božične običaje v Franciji in izdelali božični okrasek.
12. 12. 2022 ob 14.00 Biološka delavnica Zakaj moram dihati? Učenci so izvajali eksperiment s pomočjo IKT tehnologije. Ugotavljali so količino kisika v izdihanem zraku v mirovanju in ob različnih aktivnostih. Mikroskopirali so pljučno tkivo zdravih in kadilskih pljuč ter se pogovarjali o pomenu zdravega življenjskega sloga.
16. 12. 2022 Francoska delavnica Čar božiča December je čas za druženje in ustvarjalnost. Učenci so se nam pridružili pri francoščini! Spoznali so ta melodični jezik, božične običaje v Franciji in izdelali božični okrasek.
Dostopnost