Naravoslovno društvo

Kemija

Tekmovanja iz znanja kemije za dijake imenujemo tekmovanja za Preglove plakete. Tekmovanje poteka na izbirni šolski ravni in na državni. Pravilnik in razpis sta za osnovne in srednje šole poenotena. Organizator tekmovanja je Zveza za tehnično kulturo Slovenije (več).

 

 


Novo: Dve zlati in tri srebrne Preglove plakete na državnem tekmovanju iz kemije

V soboto, 6. maja 2023, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 354 dijakov iz vseh štirih letnikov srednjih šol.

Dva dijaka, Matija Štemberger (1. b) in Samo Volovšek (4. b), sta osvojila zlati plaketi.

Trije dijaki, Nika Švencbir (2. c), Nino Kolander (3. c) in David Jagodič (4. a),  so osvojili srebrne plakete.

Mentorice čestitamo za dosežene rezultate!

*

Naši dijaki zelo uspešni na tekmovanju iz kemije

Šolskega tekmovanja iz kemije, ki je bilo v ponedeljek, 6. marca 2023, se je udeležilo 95 dijakinj in dijakov iz štirih tekmovalnih skupin.

Enajst dijakov je prejelo bronaste Preglove plakete. Devet najboljših se bo v soboto, 6. maja, na FKKT v Ljubljani udeležilo državnega tekmovanja iz kemije.

Ime dijaka Priimek dijaka Razred Tekmovalna skupina
Matija Štemberger 1. B 1. letnik
Lea Vrečko 1. F 1. letnik
Ana Krošl 1. D 1. letnik
Nika Švencbir 2. C 2. letnik
Nino Kolander 3. C 3. letnik
Ajna Dedić 3. C 3. letnik
Tia Rozoničnik 4. Gspl 4. letnik
David Jagodič 4. A 4. letnik
Samo Volovšek 4. B 4. letnik

Mentorice vsem dobitnikom bronastih plaket in uvrščenim na državno tekmovanje čestitamo.

*

Rezultati z državnega tekmovanja 2022

V soboto, 7. maja 2022, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 370 dijakov iz vseh štirih letnikov srednjih šol. Med njimi je bilo tudi osem naših dijakov, ki so dosegli odlične rezultate.

Dva dijaka, Samo Volovšek (3. b) in Blaž Čerenak (4.b), sta osvojila zlati plaketi. Nino Kolander (2. c), Inja Rampre (2. f), Manja Drobne (3. b) in Valentin Romih (4. c) so osvojili srebrne plakete.

Mentorice dijakinjam in dijakom iskreno čestitamo!

*


Rezultati  državnega tekmovanja 2021

V soboto, 8. maja, je bilo  v Ljubljani državno tekmovanje iz kemije za Preglove plakete. Udeležilo se ga je dvanajst dijakov naše šole, ki so dosegli odlične rezultate.

Šest dijakov, Nino Kolander (1. c), Inja Rampre (1. f), Blaž Čerenak (3. b), Valentin Romih (3. c)  in Lovro Drofenik ter Jaka Vrhovnik (oba iz 4. gspl) je prejelo zlato Preglovo plaketo.

Tri dijakinje, Dominika Rak (1. b),  Ajna Dedić (1. c) in Tia Rozoničnik (2. g) so prejele srebrno Preglovo plaketo.

Mentorice dijakom čestitamo za res izvrstne rezultate!


Rezultati z državnega tekmovanja 2019

V soboto, 11. maja 2019, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete.

Valentin Romih (1.c) in Hana Marija Žibert (3.b) sta osvojila zlati plaketi, Tilen Šket (1.a), Jan Žekar (3.b) in Špela Polak (4.b) so osvojili srebrne plakete.

Dijakinjam in dijakom mentorice iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2018

V soboto, 5. maja 2018, je bilo v Ljubljani 52. državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Nanj se je uvrstilo osem naših dijakov.

Lovro Drofenik, 1. g (2. mesto), Jaka Vrhovnik, 1. g, Anamarija Mežnar, 2. b in Jan Škruba, 4. d, so osvojili zlate Preglove plakete.

Gaja Kolšek, 1. b in Gregor Gros, 3. d, sta osvojila srebrni Preglovi plaketi.

Ponosne mentorice dijakom iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2017

V soboto, 6. maja, je bilo v Ljubljani državno tekmovanje iz kemije za Preglove plakete. Naši kemiki so ponovno dosegli odlične uvrstitve. Beno Učakar (2. b) je prejel zlato priznanje, srebrni pa so bili: Anamarija Mežnar (1. b), Ana opalič (1. e), Gregor Gros (2. d), Jan Škruba (3. d) in Domen Goste (4. č).

Iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2016

Sedem najbolje uvrščenih dijakov iz šolskega tekmovanja se je 7. maja 2016 udeležilo državnega tekmovanja iz znanja kemije za Preglove plakete v Ljubljani.

Tudi letos smo bili odlični, saj sta dva dijaka osvojila zlati Preglovi plaketi, pet dijakov pa srebrne Preglove plakete.
Zlata sta bila Mihael Rajh (4. a) in Tina Javeršek (1. a). Srebrne plakete pa so osvojili: Špela Polak (1. b), Eva Jeran (1. č), Špela Pokorn (1. e), Jan Škruba (2. d) in Domen Goste (3. č).IMG_6328

Čestitamo vsem odličnim tekmovalcem, še posebej pa Mihaelu Rajhu, letošnjemu maturantu, ki je zlato Preglovo plaketo osvojil v vseh štirih letih šolanja na naši gimnaziji.

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2015

Letošnjega državnega tekmovanja iz kemije, ki je potekalo, 9. maja 2015 v Ljubljani, se je udeležilo šest dijakov naše šole.

Jan ŠKRUBA (1. d), Domen GOSTE (2. č) in Mihael RAJH (3. a) so osvojili zlate Preglove plakete, David OPALIČ (1. d) in Nik GLOBOČNIK (1. b) pa srebrni Preglovi plaketi.

Iskrene čestitke za dosežene rezultate!

*


Nejc Kejžar je julija 2014 na Mednarodni kemijski olimpijadi v Vietnamu osvojil bronasto medaljo!

Nejcu in mentorici mag. Mojci Alif za izjemen uspeh iskreno čestitamo!

*

Rezultati z državnega tekmovanja 2014

Zlata Preglova plaketa: Nejc Kejžar (1. mesto), Tina Robič in Mihael Rajh;

Srebrna Preglova plaketa: Ana Halužan Vasle in Klementina Črepinšek.

Čestitamo!

Dostopnost