Naravoslovno društvo

Ekoznanje

Tekmovanje v ekoznanju za srednješolce – Ekokviz (več) smo na šoli začeli izvajati v letu 2015/2016. S tem tekmovanjem dijakom poskušamo razširiti vpogled v ekološko problematiko in jo aktualizirati. Želimo, da bi srednješolci ob pomoči zbranih gradiv, pridobili veliko novega znanja in začeli razmišljati o priložnostih, ki jih njim ali njihovim najbližjim v domačem kraju, oziroma v širšem okolju ponuja narava

Tekmovanje poteka na šolskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno – tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) in dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki pišejo test na šolskem nivoju. Trije prvouvrščeni dijaki se uvrstijo na državno tekmovanje v ekoznanju.


Novo: Državna prvakinja v Ekokvizu

Tia Rozoničnik (3. g) in Eneja Turk (2. a) sta na državnem tekmovanju Ekokviz 2022 osvojili zlati priznanji. Eneja je hkrati postala še državna prvakinja, Tia pa je zasedla 4. mesto. Čestitamo!

*


Dve zlati in eno srebrno priznanje

Na državnem tekmovanju Ekokviz sta zlato priznanje prejeli Špela Bošnjak in Tia Rozoničnik, srebrno je prejela Liza Novak. Špeli je za 1. mesto zmanjkala ena točka. Čestitamo!

*


Gregor Gros državni prvak iz ekoznanja

V Ljubljani je 13. 2. 2019 potekalo državno tekmovanje iz ekoznanja. Špela Bošnjak iz 2. g je prejela srebrno priznanje, Vid Potočnik iz 4. d pa zlato. Gregor Gros je postal državni prvak in je poleg zlatega priznanja prejel še električno kolo. Vsem tekmovalcem in mentorju prof. Arnušu iskreno čestitamo!

*


Državno tekmovanje 2017/18

V soboto, 3. februarja, je v Kranju  potekalo državno tekmovanje v Ekokvizu.

Frenk Dragar iz 4. a je postal državni prvak in osvojil zlato prinanje, Vid Potočnik 3. d in Leon Rojk Štupar pa sta osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo!

*


Državno tekmovanje 2016/17

1. 2. 2017 je v Kranju potekalo državno tekmovanje v EKOKVIZU. Našo šolo so zastopali Meliha Imamovič iz 3. E, Jure Goršek iz 3. B in Melanija Zidar iz 3.E razreda. Dijaki so bili zelo uspešni saj so osvojili: Meliha zlato priznanje in drugo mesto, Jure srebrno priznanje in Melanija bronasto priznanje. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

IMG_20170201_145140_001

*


Državno tekmovanje 2015/16

V letošnjem letu je med gimnazijci osvojil prvo mesto in s tem zlato priznanje in nagrado Andraž Kukovič iz 4. d, ter drugo mesto in zlato priznanje Jure Goršek iz 2. b.

2

Dostopnost