Jeziki

Ustvarjanje oglasov za državno tekmovanje iz angleščine: Let's go green!

Ustvarjanje oglasov za državno tekmovanje iz angleščine za dijake 2. letnika srednjih šol 

(šolsko leto 2014/2015)

 

Dijaki 2. letnika so se odlično odrezali na državnem tekmovanju iz znanja angleškega jezika. V skupini od 3 do 5 dijakov so morali posneti 4-minutni oglas v angleškem jeziku na temo Let’s go green, v katerem so morali uporabiti predpisanih deset besed. Tekmovanja sta se udeležili dve skupini dijakov z naše gimnazije:

– Jošt Yoshinaka Gerl, Miha Mohorčič, Patricija Šimanovič, Anastasia Carai in Žan Javornik (vsi dijaki 2. e-razreda) so posneli film Time travel;

– Tadej Počivavšek in Urška Fijavž (2. c) ter Lucijan Koprivc in Laura Pečnik (2. a) so ustvarili film Ecological or single.

Obe skupini sta za svoj prispevek prejeli srebrno priznanje.

_

20141029_163549
Tadej Počivavšek, Urška Fijavž, Lucijan Koprivc, Laura Pečnik.
Let's go green! 2.E
Jošt Yoshinaka Gerl, Miha Mohorčič, Patricija Šimanovič, Anastasia Carai, Žan Javornik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

_

Ecological or single

Ko sem v začetku jeseni izvedel za tekmovanje iz angleščine, sem se pozanimal o podrobnostih in jih posredoval svojim prijateljem. Po kratkem premisleku je bila ekipa sestavljena: Luc, Laura, Urška in jaz. Najprej smo poiskali pomene in možnosti uporabe besed, ki smo jih morali uporabiti v videu. V nekaj dneh smo to opravili in si razdelili sledeče delo. Z Lucem sva poiskala dejstva, ki so bila potrebna za video, nato pa sva se lotila pisanja scenarija. Laura je poiskala primerna mesta za snemanje, Urška pa je priskrbela kamero. Sledilo je snemanje. Večino prizorov smo posneli v parku ob Savinji, to popoldne je bilo polno smeha. Naše delo se je nadaljevalo s sestavljanjem posameznih prizorov v enoten video, z izbiro slik za ozadje, izbiro glasbe ter s končnim urejanjem scenarija.  Videu smo namenili veliko časa in dela, vendar je bilo vredno, saj smo dobili srebrno priznanje, po drugi strani pa se odlično zabavali.

Tadej Počivavšek, 2. c

ecological - front
Oglejte si film.

 

Time travel

Miha, Žan, Patricija,  Anastasia in Jošt smo se odločili, da se bomo tekmovanja, ki nam je predstavljalo poseben izziv, udeležili, kajti priložnost je bila enkratna (takšno tekmovanje je le v 2. letniku). Glede na določeno temo smo se odločili, da bomo uprizorili hiter sprehod skozi čas in prikazali človeka ter predvsem njegov odnos do narave. Tako se je naš glavni junak, sprehajajoč se skozi čas, skrival pred prazgodovinskimi zvermi, bežal pred barbari, se onečedil s srednjeveško umazanijo …

Jošt Yoshinaka Gerl, 2. e

time travel - front
Oglejte si film.

 

Dostopnost