Jeziki

Film

23570-kino-metropol-celje-6041Kino art mreža deluje v Sloveniji od leta 2003. Njeno področje delovanja zajema distribucijo in prikazovanje sodobnih umetniško naravnanih filmov, cilj pa je celovitejši razvoj filmske kulture. Ob prikazovanju filmov art kina organizirajo diskusije, predavanja, okrogle mize, filmske knjižnice … Cilj je, da bi tudi v filmu, morda najbolj zapostavljeni umetniški sferi, prepoznali njeno kulturno vrednost. Da bi sedmo umetnost po tem kriteriju izenačili z drugimi umetniškimi disciplinami. V Celju deluje v okviru kino art mreže Mestni kino Metropol.


 

Hana Vodeb

1. Ko sem se pred približno 20. leti po filmu iz Metropola vračala domov, sem z drevesa odtrgala list in ga shranila. S tem listom povezujem svoj prvi občutek o tem, da bi morda postala pisateljica.
2. Včasih sem se v kinu tako zaljubljala v lepe igralce in se želela preseliti v LA, da imam pravzaprav še srečo, ker so v Metropolu nehali vrteti hollywoodske filme.
3. »Da smo včasih drugačni še od samih sebe in da nikoli ne veš, kdaj boš kaj«, je rekel, preden me je prosil, da bi napisala prvo recenzijo za Metropolov mesečnik.
4. Kadarkoli začnem pisati recenzijo, se ta konča z zgodbo, ki je zelo šibko povezana s filmom.
5. Pred 15. leti sem se med filmom The Kids v prvi vrsti Metropola tako dolgo poljubljala s fantom, da sva še zdaj najboljša prijatelja.
6. Huda zmota je, če mislimo, da v filmu ne moremo videti nič novega, kajti pri tem vselej gledamo le sami sebe.
7. Kadarkoli sem v kinu gledala svoj/naš film, sem zlezla tako globoko v stol, da so me po koncu s sedeža izžagali z motorko. Če bi morala imeti premiero kje drugje kakor v Metropolu, ne vem, kaj bi se z mano lahko zgodilo.
8. Filmi so, kakršni so, kaj se med gledanjem dogaja v moji glavi, pa je tisto, o čemer film govori.
9. Rada imam kinodvorane, kjer v preddverju ni na voljo popkorna in m&m bonbonov, saj mi je bilo do sedaj še vedno slabo, ko sem pojedla oboje naenkrat.
10. Rada imam filme z različnih koncev sveta, saj mi dajo občutek, da je svet tako velik, kot so majhne možnosti, da bom videla ves svet.

Hana-Bi

Hana-Bi je na I. gimnaziji maturirala leta 2000, obiskovala pa jo je od leta 1996. Danes je sociologinja in umetnica.


Matic Majcen

Kino Metropol je edini kraj v Celju, kjer si lahko na velikem platnu ogledate najboljše filme evropske in svetovne filmske umetnosti. Samo tukaj se vrtijo prelomni, inovativni in pomembni filmi današnjega časa. To ni industrija zabave, to ni popkorn, to niso iluzije, ampak vstop v svet umetnosti in svet resnice, samo ta pa nas pripravi k razmišljanju o družbi okrog nas. Metropol je edino pravo zatočišče za vse ljubitelje filma v našem mestu – čim prej se nam pridružite!

Matic Majcen

Matic Majcen je I. gimnazijo v Celju obiskoval med leti 1995 in 1999. Danes je filmski kritik in doktor sociologije.


Tormenta en Corazon

Tormenta en corazon
Oglejte si film naših dijakov v španskem jeziku.

 

 

 

Dostopnost