Velesila v športu in kulturi

Minuli ponedeljek, 29. januarja, je bila v Narodnem domu v organizaciji Športne zveze Celje in TV Celje že 56. prireditev Športnik Celja (Celjski šport v letu 2023). Veliko zadovoljstvo in užitek je bilo v dvorani in na odru videti celo plejado naših nekdanjih in sedanjih dijakov – od predsednika OKS Franja Bobinca, v gimnazijskih letih ravnateljevega sošolca, župana Matija Kovača, predsednika Športne zveze Celje Mateja Polutnika, podpredsednika, sicer pa tudi urednika TV Celje in športnega direktorja ŽKK Cinkarna Celje Uroša Kranjca, voditelja večera, novinarja NT&RC Deana Šustra do legend celjskega rokometa in atletike, kot so Vlado Bojović, Tone Tiselj in Stane Rozman.

Celje je statistično najbolj športno mesto v Sloveniji, za kar ima očitno kar nekaj zaslug tudi I. gimnazija. Med tistimi najboljšimi smo tako na odru imeli kar štiri od šestih: košarkarico Leo Bartelme, mojstrico borilnih veščin Lariso Žagar Slemenšek in atleta Jana Vukovića, ob teh treh, ki so bili ob Tini Šutej in Timu Mastnaku uvrščeni med tri najboljše posameznike, pa še Ano Nušo Anžič, ki je kot kapetanka prejela pokal v imenu najboljše ženske ekipe, ŽKK Cinkarna Celje, v kateri odlično igrajo skoraj same kajuhovke: Blaža Čeh, Zoja Štirn, Mojca Jelenc,  Lana Iseionoski, Lea Bartelme, Kim Žibert, Ula Krenk … RK Celje PL je znova najboljša moška ekipa; tudi tam pa na golu stoji naš Gal Gaberšek.

Ta večer so podelili še 178 priznanj, ki so jih prejeli tudi številni naši, nekateri v članski, drugi v mladinski konkurenci: plezalci Sara Čopar, Jernej in Julija Kruder, atleti Vid Botolin, Eva Pepelnak in Sebastjan Baš, kajakaša Lan Tominc in Martin Srabotnik, plavalka Lena Bornšek, deskar Lenart Maligoj, »borka« Maša Kenjalo, »akrobat« Urh Skamen …

Večer so odlično glasbeno popestrile naše Ropotuljice, ki so v petih točkah navdušile publiko: Katarina Tržan, 4. č (vokal), Klea Testaniere, 2. g (vokal), Jakob Čater, 4. c (vokal), Anej Punčoh, 4. c (bobni), Dominik Komloši, 2. g (percussion), Blaž Marčič, 2. g (bas kitara), Matic Čater, 1. a (kitara), Gašper Bervar, 4. č (kitara), Filip Segečić, 2. g (klavir), Domen Zupančič, 1. g (trobenta) in Liam Šibli, 3. c (saksofon).

Tako smo tudi ta večer na najlepši način dokazali, da je I. gimnazija v Celju res nadpovprečna šola, velesila tudi v športu in kulturi. S ponosom čestitam vsem in vsakemu posebej!

Anton Šepetavc, ravnatelj

(foto Andraž Purg)

Dostopnost