Koncert komorne glasbe za 1. letnik v glasbeni šoli

V četrtek, 1. februarja 2024, so nam dijaki umetniške gimnazije in vzporednega glasbenega izobraževanja pripravili koncert komorne glasbe. Dogodka, ki je potekal v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje, so se udeležili dijaki prvega letnika – a, b, c, č, d in g oddelek. S tem so opravili glasbeni del 2. kulturnega dneva. 1. e in 1. f razred bosta imela koncert 22. februarja. Likovni del 2. kulturnega dneva bomo za celoten 1. letnik izvedli 5. marca.

Na koncertu so se mladi glasbeniki predstavili v različnih komornih sestavih pestrega nabora glasbil – godal, brenkal, pihal, trobil, tolkal in klavirja. Skladbe so pripadale različnim glasbenim zvrstem oz. žanrom od izvirne klasične komorne glasbe do priredb opere, muzikala, tradicionalne in popularne glasbe. Dijakinja 4. letnika umetniške gimnazije Lara Kramer je v povezovalnem nagovoru razložila bistvo komornega muziciranja in poslušalce seznanila s predmetom komorna igra, v okviru katerega so bile pripravljene  glasbene točke.

Nastopajočim iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za lepo glasbeno doživetje.

Tovrstni koncerti so dvojno dragoceni; mladi poslušalci se v živi glasbeni izkušnji seznanijo s komorno glasbo, mladi glasbeniki pa imajo priložnost igrati pred polno dvorano.

(Fotografijo je prispevala prof. Hana Grubelnik.)

 

Dostopnost