Singaviževci končali izziv uglasbitve

Zelo uspešno je končan tudi drugi izziv projekta Sing-a-Vision. Projekt Sing-a-Vision (Zavižaj vizijo)  v šolskem letu 2023/2024 pilotno na nacionalni ravni organizirajo Slovenski prevajalski oddelek Generalnega direktorata za prevajanje pri Evropski komisiji, Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Gimnazija Poljane.

Gre za izviren nacionalni projekt za srednješolce in srednješolke, ki skozi njihovo skupinsko delo v treh izzivih spodbuja medvrstniško povezovanje, ustvarjalnost in drznost uresničevanja vizij.

V uglasbitvi besedil, ki so nastala na podlagi najboljših prevodov iz prvega izziva, je sodelovalo več kot 250 dijakov z 28 srednjih šol. Našo šolo zastopata mladi skladatelj Gal Gros (2. a) in vokalistka  Hana Ravnak (3. g), ki jih je prireditelj povabil v Ljubljano, kjer bosta svojo glasbeno točko predstavila 9. maja na Kongresnem trgu na prireditvi ob Dnevu Evrope.

Skupno je nastalo 62 skladb, ki jih že ocenjuje glasbena komisija, izbor najboljših pa bo znan na zaključni prireditvi 6. junija v hiši EU. Na prireditev so vabljeni koordinatorji projekta in nominirani mladi ustvarjalci. Uglasbitve so bile hkrati izhodišče za začetek tretjega izziva, v katerem dijaki že pridno pripravljajo videospote.

Čestitamo Galu in Hani in jima želimo uspešno izvedbo avtorske uglasbitve v Ljubljani.

koordinatorica projekta Tanja Petrič in mentorica Adrijana Požun Pavlovič

Dostopnost