Pretekli smo Kulturni maraton 2023

Kulturni maraton je prireditev, s katero že peto desetletje spodbujamo ustvarjalnost mladih in plemenitimo odnos do kulture. Tudi letošnji program je bil zelo pester. Pripravili smo petnajst kulturnih dogodkov in delavnic. V Gimnazijki smo si ogledali grško tragedijo Kralj Ojdip v izvedbi dijakov klasične gimnazije ter ob glasbi in besedi spoznavali Irsko. Pri drugih dogodkih so bili zelo aktivni tudi udeleženci. Pogovarjali so se z nekdanjo kajuhovko Veroniko Šoster, danes literarno in filmsko kritičarko, pesnico in urednico, brali in poustvarjali so Kajuhove pesmi, pesmi sodobne slovaške in makedonske pesnice (in prejeli slovansko bralno značko Oddelka za slavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani) ter pesmi upora z vsega sveta. Spet drugi so se preizkusili v delavnici francoskega gledališča, slikarski ali fotografski delavnici, zaplesali v ritmih hip hopa, razmišljali izven okvirjev ali pa spoznavali umetnost spreminjanja možganov. Ves dopoldan smo se družili s Kajuhovo druščino, nato pa za zaključek v Dvorani Kajuh uživali v glasbi in petju našega pevskega zbora in orkestra. Kot vedno so vse dogajanje spremljali člani foto-video krožka in novinarji Kajuh Pressa.

Iskrena hvala vsem, ki ste ustvarili še en uspešen Kulturni maraton, prireditev, ki kot Top Classic poteka pod okriljem Kulturnega društva Antona Aškerca. Še posebej pa se zahvaljujemo gospodu ravnatelju dr. Antonu Šepetavcu, brez njegove podpore, njegovega razumevanja in posluha za naše ideje in želje Top Classic in Kulturni maraton v vseh teh letih ne bi mogla zrasti v taki prireditvi, kot sta danes.

Vabimo vas k ogledu fotografij na spletni strani Kulturni maraton 2023 – hitra galerija – I. gimnazija v Celju (prvagim.si).

Kulturno društvo Antona Aškerca I. gimnazije v Celju

Priloženi dokumenti:

Kulturni maraton I. gimnazije v Celju - vsebina dogodkov in delavnic - petek, 10. 3. 2023
Dostopnost