Obrazi prihodnosti: subkulture in pomen imidža

Naši novinarji so letos že četrtič zapored sodelovali pri Dnevnikovem projektu Obrazi prihodnosti, kjer so pisali na temo subkultur in pomena imidža za mlade. Njihovi članki so izšli v današnji izdaji Dnevnika, mentorica je bila novinarka Anita Vošnjak.

Kaja Kovše se je za pisanje članka prelevila v metalko in pisala o tem, kdo so metalci, kaj je za njih značilno, kako se je bilo vključiti v njihovo družbo:

https://www.dnevnik.si/1042816106/kultura/glasba/obrazi-prihodnosti-veliko-hrupa-za-prazen-nic-ali-veliko-vec-od-tega

Aljaž Mavrič se je lotil podobnega eksperimenta, le da si je izbral florjane in z njimi preživel in doživel dve rokometni tekmi:

https://www.dnevnik.si/1042816107/slovenija/obrazi-prihodnosti-na-tekmi-se-ne-sedi

Nika Brance in Rijana Đuranović sta ugotavljali, ali subkulture na Celjskem sploh še obstajajo:

https://www.dnevnik.si/1042816108/kultura/splosno/obrazi-prihodnosti-ali-so-subkulture-na-celjskem-sploh-se-zive

Nika Gradišek je pisala o legendarnem Kl(j)ubu in ugotovila, da je pravzaprav škoda, da kaj podobnega v Celju ne obstaja več, saj je Kl(j)ub zaznamoval mnoge mlade, med njimi tudi naše profesorje in ravnatelja:

https://www.dnevnik.si/1042816109/kultura/splosno/obrazi-prihodnosti-kljubovanje-v-celju-vcasih

Niko Gradišek je preučevanje subkultur spodbudilo tudi k razmišljanju, zakaj so danes kot kaže subkulture vsaj na Celjskem manj prisotne:

https://www.dnevnik.si/1042816105/kultura/splosno/obrazi-prihodnosti-od-subkultur-do-individualizma

Šole se letos predstavljajo na prav poseben način, namreč preko znanih dijakov, ki so to šolo obiskovali. Našo šolo je tako predstavil pevec Mi2, Tone Kregar:

https://www.dnevnik.si/1042816110/kultura/splosno/obrazi-prihodnosti-delili-smo-se-na-sminkerje-in-rockerje-ter-poslusali-podezelski-rock-

Dostopnost