Naši pevci in pevke odlični na Pevski gimnazijadi v Litiji

Na pustni torek, 13. februarja 2018, so pevke in pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju pod vodstvom zborovodja Tomaža Marčiča odlično zastopali šolo na Pevski gimnazijadi, ki so jo organizirali na Gimnaziji Litija. 

Na gimnazijadi so poleg našega zbora nastopili MeMPZ MISMOMI Gimnazije ŠC Slovenj Gradec, MeMPZ Gimnazije Litija in instrumentalna zasedba Funky boys iz Slovenj Gradca.

Tomaž Marčič je za nastop izbral posrečen splet tehtnih zborovskih skladb in priredb popularne glasbe. Zbor je izvedel Gallusov madrigal Odi et amo, uglasbitev poetičnega Minattijevega besedila Ptice vedo skladatelja Petra Tovornika, ponarodelo  Zbudi me za 1. maj skupine Mi2 (priredba je delo Tomaža Marčiča) in This is what it feels like v priredbi Davida Beoviča.   

Občinstvo je še posebej navdušila odlična izvedba pesmi Zbudi me za 1. maj. Kot solist se je izvrstno izkazal Lovro Korošec. 

Posamičnim predstavitvam zborov in instrumentalne zasedbe je sledil skupen nastop s pesmimi Dajte, dajte, Petelinček je zapieu in Heal the world

Naš mešani mladinski zbor po številnih nastopih v začetku koledarskega leta torej ostaja v zelo dobri pevski kondiciji.

Ubrano petje pa tudi po končanem dogodku ni potihnilo. Pot do Celja so  pevke in pevci popestrili s spontanim, zelo uglašenim in prijetnim prepevanjem na avtobusu.

Zborovodju, pevkam in pevcem za odličen nastop na Pevski gimnazijadi  iskreno čestitamo!

Foto: Gimnazija Litija

 

 

Dostopnost