Dve super naši

V Delu sta v soboto, 11. 11. 2023, bila objavljena dva obširna članka o dveh naših izjemno uspešnih dijakinjah: Leni Gabršček (maturirala 2013, 4. b) in Barbari Kramar (maturirala 2010, 4. f).

Lena je že nekaj let »obraz« slovenskega parašporta. Za Slovenijo je leta 2012 nastopila na poletnih paraolimpijskih igrah v Londonu, kjer je ženska reprezentanca v odbojki sede osvojila šesto mesto.

Za slovensko reprezentanco je igrala na treh evropskih prvenstvih  (2009, 2011 in 2015, na medcelinskem (2010) in svetovnem prvenstvu (2020, Sarajevo, 4. mesto).

Zdaj zelo uspešno deluje kot športna psihologinja, trenerka in sodnica odbojke, ambasadorka športa in antidopinga ter motivatorka.

Barbara Kramar, magistrica biotehnologije,  je letos osvojila naziv Amcham Top potencial, ki ga mednarodna poslovna skupnost podeli perspektivnim voditeljem naslednje generacije. V Novartisu dela kot tehnologinja v sektorju celične in genske terapije. Je doktorska štipendistka sklada Marie Curie. V okviru svojega doktorata preučuje stranske učinke antipsihotikov, ki so uspešni pri zdravljenju shizofrenije in bipolarne motnje, a žal povzročajo druge zdravstvene težave.

Obe naši punci vedno povesta, da sta nekoč obiskovali I. gimnazijo v Celju, ki jima je širila obzorje in ju usmerjala v globlje razumevanje študija, ljudi in sveta. Zelo ponosni smo nanju in jima želimo še veliko uspešnih korakov na občudovanja vredni karierni poti.

Anton Šepetavc, ravnatelj

(Foto: Delo.si)

Dostopnost