58. maturantski ples I. gimnazije v znamenju jubilejev

V soboto, 3. 2., smo v dvorani Golovec z maturantskim plesom pospremili v življenje  generacijo maturantov 2018. Pod vodstvom plesnega mojstra Alojza Fideja in ob odlični spremljavi ansambla Unikat se je ceremonialni (uradni) del večera hitro prelil v zabavno noč. In after party jutro.

Uradni del programa je povezovala znana RTV-voditeljica Maja Šumej, tudi nekdanja kajuhovka. Po ravnateljevem uvodnem nagovoru sta se v imenu maturantov simpatično razgovorila in zahvalila Ema Petavar, 4. b, in Tim Krhlanko, 4. f.  Plesnemu mojstru se je s šopkom zahvalila Nina Kovačić, 4. d. Znova so svojo vlogo odlično opravile mažoretke iz Laškega. Zelo lepo pa so se izkazali tudi vsi, ki so se obema ravnateljema  in razrednikom najprej zahvalili s šopki, potem pa z njimi po stari tradiciji tudi zaplesali.

58. maturantski ples je bil v znamenju letošnjih jubilejev: 110-letnice GŠ Celje in 210-letnice I. gimnazije v Celju. Bil je to tudi naš 40. maturantski ples v dvorani Golovec, od tega jih je kar 33 – to pa je zagotovo rekord tudi v slovenskih in evropskih razmerah – plesno pripravil g. Alojz Fidej.

Letošnji ples sta med številnimi cenjenimi gosti, starši in profesorji, s svojo prisotnostjo počastila tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Maturantski ples je že od nekdaj zelo zahteven projekt. Tudi letošnjega je pripravil in uspešno »spravil pod streho« tim, ki ga ob glavnem organizatorju sestavljajo: Mojca Plevnik Žnidarec in Jasna Marković (okrasitev), Nataša Marčič in Dunja Čurković Peperko (razpored miz in sedežni red), Breda Arnšek (plesni pari, zbiranje prijav udeležencev, zbiranje prijav za hrano in koordinacija na vseh ravneh), Branko Bezgovšek (grafično oblikovanje in tisk) ter Štefan Gračner (hišnik), ki je ob pomoči 3. d v dvorani postavil mize.

Najlepša hvala vsem maturantom, staršem, sorodnikom, prijateljem. Hvala organizacijskemu timu, razrednikom in profesorjem, ki so prišli na ples. Nasvidenje na 59. maturantskem plesu, februarja 2019!

Dostopnost