Mednarodni festival španskega gledališča 2014

Festival 2014

Sreda, 19. marec, in četrtek, 20. marec, od 12. ure dalje.

VII. mednarodni festival srednješolskega gledališča v španščini se po šestih letih vrača na celjski oder. Tokrat se nam bo predstavilo osem gledaliških skupin, ki prihajajo iz Španije, Srbije, Italije in Slovenije. To je skupaj 80 mladih in 12 mentorjev. Tudi letošnji program je zelo pester: prvi dan (sreda, 19. marec) bo malo bolj pravljično obarvan, drugi dan (20. marec) pa bodo na vrsti tudi zahtevnejša dela španskih dramatikov.

Cilj festivala je predstaviti svojo gledališko dejavnost ostalim evropskim šolam, izmenjati izkušnje in utrditi ter nadgraditi znanje tujega jezika. Kot posebno odliko letošnjega festivala velja omeniti, da je kar nekaj gledaliških predstav nastalo izpod peres dijakov in njihovih mentorjev, videli pa bomo lahko tudi slovitega slovenskega pisca, Ivana Cankarja, na odru v španskem jeziku. Kot posebni gostje bodo festival zaključili študenti s Filozofske fakultete.

Ker v Celje prihajajo štiri tuje skupine, bodo dijaki I. gimnazije v Celju gostitelji tujih dijakov.

Organizatorja tega velikega gledališkega dogodka sta: SDUŠ (Slovensko društvo učiteljev španščine) in letošnja gostiteljica, I. gimnazija v Celju. Njegova glavna podpornika sta Veleposlaništvo Kraljevine Španije in založba Mladinska knjiga.

Dostopnost