Voščilo in zahvala

Moje voščilo za leto 2022 je čisto preprosto, z le tremi besedami pove vse bistveno in v vse jezike se ga da enostavno prevesti: Življenje je lepo. Život je lijep. Живот је леп. Life is beautiful. Das Leben ist schön. La vie est belle. La vita è bella. La vida es bella. Жизнь прекрасна. 生活是美好的 人生は素晴らしい الحياة جميلة

Sprejmite in razumite ga kot opomin in spodbudo. Časi so res čudni, a dobro nam gre. Bodimo hvaležni, da je tako, spoštujmo se in radi se imejmo!

V naši šoli »nova normalnost« ne zmaguje. Ne bo zatrla mladosti in življenja. Hrabro, kot se Kajuhu spodobi, smo si kljubovalno, ustvarjalno in požrtvovalno polepšali predpraznične dni: adventno smo se družili in čokoladno sladkali, naše otročke obdarili z dedkom Mrazom, okrasili naše učilnice, se z glasbo sproščali po šolskem radiu in v živo na hodnikih in za piko na i izvedli še pet velikih prireditev – dvakrat koncert pevskega zbora in orkestra (16. 12.), reprizo muzikala Čisto novi svet (22. 12.), dvakrat Top Classic (23. 12.). Taisti dan smo se z akcijo Zdrave šole Vsak korak šteje tudi lepo in zdravo sprehodili … pa še marsikaj smo naredili, da bi nam bilo lepše in normalnejše v mračnih decembrskih dneh, ko menda delta odhaja, omikron pa prihaja. Držali smo se pravil, nosili maske, preverjali PCT in dokazali, da se kar že da povrniti staro normalnost in z njo življenje, kot ga ta šola živi že stoletja.

Hvala vsem, ki ste pridno delali, se trudili, pomagali, kakorkoli sodelovali, še posebej pa seveda hvala vsem, ki ste nastopali. Neskončno ponosen sem na vse vas in neizmerno hvaležen, da mi je dano voditi šolo, kjer premoremo toliko delovnih, požrtvovalnih, ustvarjalnih ljudi in tako razkošje talentov.

Življenje je lepo! Kljub vsemu in vsemu navkljub. Vse dobro in najboljše v letu 2022 vam želim,

Anton Šepetavc, ravnatelj

Dostopnost