Veliko zabave po irsko

Dijaki so 20. marca z Irskim večerom “A Bit O’Craic” (v irščini to pomeni “Malo zabave”) obeležili St. Patrick’s Day (dan Svetega Patrika), ki ga Irci praznujejo 17. marca. Iz dvorane Gimnazijka so se uro in pol slišale poskočne irske pesmi, nastopajoči so uprizarjali irske mite in legende, gledalce pa so nasmejale mnoge šale, ki so še dodatno popestrile dogajanje. Glavni gost večera je bil irski veleposlanik, njegova ekscelenca Myles Patrick Geiran, družbo pa mu je delal ravnatelj dr. Anton Šepetavc.

V glasbenem delu je občinstvo slišalo dela znanih irskih avtorjev v izvedbi  Okteta Kajuh, ki je navdušil s pesmijo Ireland’s Call (Phil Coulter), himno irske ragbijske ekipe, in irsko ljudsko Molly Malone. Za piko na i pa smo slišali deli avtorjev W. B. Yeatsa in Seamusa Heaneyja, ki sta popeljala gledalce od jezera Innisfree do razburkanega Atlantskega oceana in irske obale.

V marcu smo spoznavali irsko kulturo. Irskega večera sta se udeležila novinar Aljaž Mavrič in fotografinja Katja Grobelnik:

http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/irski-vecer/

Dostopnost