Uspešna predstavitev na osrednji celjski prireditvi ob svetovnem dnevu zdravja

Že vrsto let naša gimnazija sodeluje na osrednji celjski prireditvi ob svetovnem dnevu zdravja v organizaciji Mestne občine Celje in Javnega zavoda Socio.

Na stojnici v središču mesta smo v soboto, 6. aprila 2019, predstavili Festival zdravih sendvičev in projekt Namesto plastičnih lončkov steklenička. Obiskovalci so lahko pokusili vseh pet zmagovalnih sendvičev, dobili pa so tudi recept, kako jih pripraviti. Kot vsako leto smo jim ponudili še jabolka in jim razložili, da na Kajuhu z njimi vsak dan »preganjamo zdravnika stran«. Še posebej smo bili veseli velikega obiska osnovnošolcev in pohval starejših občank in občanov.

Na velikem odru na Glavnem trgu smo soustvarjali tudi bogat in raznolik kulturni program. Povezovala ga je Špela Bošnjak, 2. g, in se izkazala kot dobra in sproščena voditeljica, s prepričljivo interpretacijo svojih priljubljenih skladb pa sta obiskovalce navdušili Zarja Nemec, 2. c, in Neža Zevnik, 1. c. Med številnimi nastopajočimi je bil tudi Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje, v katerem je igral fagot Luka Jeršič, 1. c.

Skupaj smo preživeli lep in zdrav sobotni dopoldan.

Fotografije pestrega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji na naslovu http://www.prvagim.si/osrednja-celjska-prireditev-ob-svetovnem-dnevu-zdravja.

Dostopnost