Tradicija živi

Z veseljem in ponosom smo v petek, 12. aprila, že 9. zapovrstjo, na ploščadi pred I. gimnazijo v počastitev praznika Mestne občine Celje in v spomin generala Maistra organizirali predstavitev obrambno-varnostno-reševalne strukture v Mestni občini Celje (Slovenske vojske,  Policije, Poklicne gasilske enote Celje in Civilne zaščite),

ter v Dvorani Kajuh nogometni turnir veteranov, na katerem je sodelovalo 7 ekip (MORS, Policija, MOC, Celjski zdravniki, Reprezentanca županov, Reprezentanca ravnateljev OŠ in I. gimnazija v Celju). Zmagala je ekipa I. gimnazije, ki je v finalu po streljanju penalov premagala Mestno občino Celje. Za zmagovalno ekipo so igrali: Stopar, Planko, Gračner, Ovčar, Benčina, Šepetavc, Pauman, Bezgovšek in Petrak Zajc, kot gostje pa še: Roman Pungartnik in Tomaž Jeršič (bivša rokometaša) in Dejan Obrez (športni komentator).

Predstavitev in turnir, ki sta edina taka na Slovenskem, že vsa leta na pobudo I. gimnazije (ravnatelj dr. Anton Šepetavc) organiziramo v sodelovanju s Slovensko vojsko (major Alen Tkavc) in Mestno občino Celje (mag. Barbara Gorski). Nasvidenje na 10. jubilejnem srečanju, aprila 2020.

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju

 

Fotografije predstavitve O-V-R struktur: http://www.prvagim.si/predstavitev-manevrskih-struktur-celjske-obcine

Fotografije nogometnega veteranskega turnirja: http://www.prvagim.si/9.-nogometni-turnir-veteranov

Dostopnost