Francoski profesorji pri nas

V okviru projekta MOPAAM Erasmus + smo od 3. do 9. marca na I. gimnaziji v Celju gostili šest francoskih profesorjev iz Laona. Nicolas VIVIER, Fabien JOLIAT, Stéphane DROMAS, Armelle NOTTELLET, Emilie MARTIN in Christelle CADEAU prihajajo iz treh različnih šol: Lycée Pierre Méchain (gimnazija), Collège Les Frères Le Nain (zadnja 4 leta osnovne šole) in École Victor Schoëlcher (pri nas vrtec in prvih 5 let osnovne šole).

V okviru projekta so francoski kolegi opazovali pouk, spoznavali slovenski šolski sistem in Slovenijo. Da so slovenski šolski sistem res dobro spoznali, so poleg I.  gimnazije obiskali tudi III. Osnovno šolo Celje in vrtec Anice Černejeve.

Francoski profesorji pa so našim dijakom zelo lepo predstavili šole iz katerih prihajajo, dijaki so tudi bolje spoznali Pikardijo in uživali ob pokušanju francoskih sladic, s katerimi so jih naši gostje razvajali.

Obisk je bil prijetna izmenjava izkušenj, idej, obogatitev našega pedagoškega dela ter začetek daljšega sodelovanja, saj smo že načrtovali projekt, ki bo omogočil nadaljnje izmenjave.

Vabljeni tudi k ogledu prispevka TV Celje: https://youtu.be/8Cg5Rx1ofS0?t=184.

 

 

 

 

 

 

Dostopnost